זו זכות של האבא לראות את הילדים {לא-חובה-בכלל}

  • הסדרי ראיה
    אבי | 08/11/2009 09:54

    האם יש ימי מינימום להסדרי ראיה. ואם האב אין לו מקום מגורים יכול לקבוע כי יראה את ילדיו פעם בשבוע כיוון שאין לו איך להגיע אליהם ולאן לקחת אותם (מבחינה כספית מצבו גרוע) האם זה אפשרי מבחינת החוק? האם הוא מחוייב לקחת את הילדים שבתות גם אם אין לו איפה לגור?

    • זו זכות של האבא לראות את הילדים {לא-חובה-בכלל}
      מאיר | 08/11/2009 10:16

      אולם ישנה בעיה, אם מצב האב קשה{כביכול} איך יוכל לשלם מזונות ? אולי נבצע עיקולים, או דברים אחרים להבטיח מזונות, מיצד-אחד, מצד שני, אתה יכול להגיע לאיזה הסדר שאתה רוצה, זו זכותך לראייה, אולם אם ינתן פסק-דין, אשר יחייב אותך להסדריי ראייה, אשר לא תעמוד בהם, תוכל האשה לטבוע את הסכומים של המטפלת/בבי-סיטר, אשר הייתה עם הילדים אכשר היו אמורים להיות אצלך, ואתה תשלם, לכך חשוב פעמיים, לפני כל מהלך, ובדוק השלכות ,, תודה לך,

    • האם חייבים לקיים הסדרי ראיה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 08/11/2009 21:40

      אבי שלום, החוק אינו קובע כמה פעמים בשבוע האב חייב לפגוש את ילדיו, והדבר נקבע בהסכם או בהחלטה שיפוטית. אם אין לאב מקום הולם להלנת הילדים, סביר שלא יכריחו אותו להלין אותם, כדי לא לפגוע בטובתם. מצד שני - אי קיום מפגשים סדירים עלול להביא להגדלת המזונות ו/או סנקציות אחרות שיקבע ביהמ"ש. זאת כמובן מעבר לפגיעה הנפשית בילדים, בהעדר קשר ראוי בינם לבין אביהם. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה