חיזוק לאלכס

  • תביעת מזונות כשהתובע בגיר
    אלכס | 25/10/2009 15:05

    אני חייל בן 19 יש לי הת"ש 7 והיתר עבודה אמא שלי מקבלת קצבאת הבטחת הכנסה ואני מקבל תשמ"ש זעום 486 ש"ח. על מנת להרוויח כסף למחייה אני נאלץ לעבוד מעבר לשעות פעילותי כחייל עד השעות הקטנות הלילה ולכן אני מנהל חיים מאוד לא יציבים שמלווים בשינה מועטה.ביתי חסר ריהוט כמעט מלא (אני ישן על הרצפה תרתי משמע). אבי גר עם הוריו ויש לו דירה שכורה שאינו גר בה,כמובן שהוא אינו מסייע לי כלל .לאבי עסק עצמאי שהיה שייך לאביו וניתן לו כך שהוא לא משלם שכר דירה על המקום(כל הבניין כולל עסקים אחרים בבעלות סבי,ערך הבניין כמיליון דולר לא כולל את כל השיפוצים,כיבוי אש וכו') לפי ידיעתי לסבי נכסים רבים ועסקים שונים וכן אפשר להגיד שהוא מכלכל את אבי בכל 50 שנות חייו(מחייה,לימודים,עבודה כל זאת ניתן לא ממנו),כאשר פניתי אליו לעזרה הוא נענה לי בסירוב בטענה שאני גדול מספיק כדי לכלכל את עצמי למרות שאני בצבא בתנאים אלו.כאשר הסברתי לו שאיני יכול להמשיך כך ושגם אם אמשיך אני לא מתקדם לשום מקום מעבר למחייה בסיסית עדיין נענה בסירוב בטענה שאני לא מסייע לו במקום עבודתו(בגלל היותי מצטיין בכיתת מחשבים והיותי טכנאי מחשוב בצבא).בצבא בשל נתוניי הפסיכוטכניים וסוציומטרים הוצע לי יציאה לקצונה,דבר השולל ממני את הת"ש ואיני אוכל לעבוד.האם אני צריך לוותר על הקצונה ולהמשיך בתנאים אלה או שהגיוני שאני אתבע את אבי במזונות?ואם ניתן לתבוע כמה אני יכול לדרוש כשתשלום?(דבר נוסף אבי מעולם לא שילם מזונות או סייע באופן מלא בהוצאות שונות) אודה מאוד על הסיוע

    • חיזוק לאלכס
      מאמא | 25/10/2009 20:21

      אלכס.. תתבע כל עוד אתה יכול, הורה צריך לדעת שיש לו אחריות על ילדיו , אפילו שהם נחשבים לבגירים, והגיע הזמן להעמיד את ההורים שמתכחשים לילדים שלהם ולא עוזרים להם.. שיהיה לך בהצלחה.. כי ההורים צריכים לדעת שלילדים צריך לעזור בכל מקרה , וזה אופייני לגברים שבחבורה.. שמערימים קשיים על הילדים..

    • מזונות בגיר - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 26/10/2009 06:05

      אלכס שלום, ראשית, הרשה לי להביע צער על מצבך העגום והתנכרות אביך וסבך ממך. לגבי המשך שרותך בצבא - לא אוכל לייעץ, אם כי יתכן שדווקא פיתוח קריירה צבאית הוא שיסייע לך לצאת מהמעגל הכלכלי הקשה בו אתה נמצא. לגבי המזונות - תביעת מזונות עבור בגיר תלויה בין השאר במצבו הכלכלי של המשלם. מצד אחד - אביך חסר הכנסות ורכוש, ומצד שני - סבך רב נכסים, ולכן יש לשקול האם ואיך נכון להגיש את התביעה. בהצלחה ובברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה