נישול מצוואה - דיני משפחה

  • נישול מירושה
    שלומית | 18/10/2009 19:27

    אבי נפטר וגיליתי מאחיי שנושלתי. כאשר ביקשתי שיציגו לי את הצוואה, סורבתי. ביקשתי מרשם הירושות עותק מהצוואה וטרם קיבלתי אולם מופיע שם באתר שהתקבלה בקשה לצו קיום ירושה (לא על ידי) ושהיא ממתינה לדרישת פרטים של היועמ"ש. מה המשמעות של זה? האם לא אמורים להקריא את הצוואה בנוכחותי כאחת מהילדים? המון תודה לכם!

    • נישול מצוואה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 18/10/2009 20:44

      שלומית שלום, אין הוראה בחוק המחייבת להציג למי שאינו יורש עפ"י צוואה, את הצוואה, אולם ישנה הוראה המחייבת להודיע ליורשים עפ"י הצוואה, כי הם בין היורשים. תוכלי לפנות לרשם הירושה כדי לוודא האם אכן, כדברי אחיך, אינך בין היורשים עפ"י הצוואה, ולשקול הגשת התנגדות, היה ולדעתך יש נימוקים המצדיקים זאת. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה