גרושים שחזרו לחיות יחד - דיני משפחה

  • גרושים שהם ידועים בציבור מה דין הסכם הגירושין?
    לי | 11/10/2009 09:34

    אני גרושה זה מס שנים ובחצי שנה אחרונה אני גרה עם בעלי לשעבר בנסיון לשקם את יחסינו שכאמור לא צלח. שאלתי היא: 1. האם נחשבים ידועים בציבור? מנהלים בית משותף אך שחבונות בנק נפרדים והוצאות הבית נחלקים כל שהוא משלם את שכר הדירה ואני את המיסים- האם ניתן לחייבו להמשיך ולשלם את שכה"ד היות ולי אין את האמצעים והסתמכתי על כך שהוא ישלם? מה הדרך? 2. האם עומד בעינו הסכם הגירושין שלנו? אשר לא נקבע לי בו מדו"ר? האם כיום ניתן לדרוש מדו"ר? 3. האם בזמן שפונים לבימ"ש בדרישה למדו,ר או לחייבו בתשלום שכ"ד אני מחוייבת לפתוח את כל נושאי המשמורת והסדרי ראיה וחלוקת הרכוש מחדש? שכאמור מוסדרים זה מס שנים בהסכם הגירושין? 4. בכלליות האם רצוי להשאיר את המצב כיום שהוא עוזב את הבית- לא מעוקצו ולא מדובשו? או שיש לי אפשרות לדרוש תשלום מדו"ר/ ו/או תשלום שכה"ד? תודה וסליחה על האורך? פשוט צריכה תשובה דחופה לפני שהוא עוזב את הדירה ואני נשארת עם ביתי וכל ההוצאות שאין לי לשלם?

    • גרושים שחזרו לחיות יחד - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 11/10/2009 14:39

      לי שלום, לצערי שאלותיך מורכבות מכדי שניתן יהיה להשיב עליהן במסגרת זו, מה עוד שיש צורך לבחון את כל הנסיבות והמסמכים הרלוונטיים. מומלץ מאוד כי תפני ליעוץ אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה, בדחיפות. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה