כתובה פגומה ? - דיני משפחה

  • לטו"ר אביעד אושרי
    יונית | 08/10/2009 09:17

    שלום רב אני ובעלי נשואים שנה וכעת אנחנו בהליכי גירושין הוא זה שרוצה גירושין. אני רוצה לטעון שאני זכאית לכתובה ואם הוא רוצה לגרש אותי - אז שישלם לי כתובה. ואולם, שמתי לך שבכתובה יש מחיקה של הסכום ועליו כתוב שוב. האם זה אומר שהכתובה פגומה? אם כן - האם אפשר עדיין לקבל את הסכום הנקוב עליה (200,000 ש"ח)? תודה מראש

    • כתובה פגומה ? - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 08/10/2009 09:35

      ניתן גם ניתן לתבוע את הכתובה. צריך לעשות את זה בשום שכל בד בבד יש לברר מה גרם למחיקה, אולי אפילו עם הרב המקדש ו / או העדים. בברכה ובהצלחה גיל שחף, עו"ד מנהל הפורום

      • תודה על התגובה המהירה אבל אני לא מבינה
        יונית | 08/10/2009 09:43

        אני יודעת מה גרם למחיקה - ביקשתי מבעלי שיגדיל את הסכום הנקוב ולכן יש מחיקה. אני יכולה לתבוע את הכתובה למרות שאני זאת שעזבתי את בעלי (סתם בגלל ויכוח קטן, ואנחנו פרודים בפועל כבר 8 חודשים), אבל אני לא רוצה להתגרש (אלא רק הוא רוצה), עדיין אני יכולה לתבוע?

        • כתובה
          טו"ר אביעד אושרי | 08/10/2009 23:37

          אשה המעוניינת בשלו"ב ובעלה חפץ לגרשה, אם אין בידו עילת גירושין הלכתית דהיינו שאשתו אינה בוגדת ואינה מורדת אזי האשה זכאית לקבל את מלוא כתובתה. אולם אם האשה בגדה בבעלה (ועל הבעל להוכיח זאת) או שהאשה מסרבת לחזור ולקיים יחסי אישות עם בעלה אזי היא חשובה כמורדת ואינה זכאית לכתובתה. כדי להבהיר את הדברים לעניינינו, אין די במה שאת אינך חפצה בגירושין אלא את צריכה לרצות שלו"ב דהיינו שמצידך לא תהיה כל מניעה לחזור לחיות חיי זוגיות מלאים (כמובן תוך ייעוץ זוגי משותף של שניכם), ואם בעלך יסרב לרצונך זה ואין בידו עילה אמיתית ומוכחת לסיבת הגירושין (ועילה היינו עילה הלכתית ולא כל מה שבעיניו עילה אכן זו עילה מספקת) אזי הינך זכאית לתשלום הכתובה במלואה. באשר לשאלתך הראשונה רצוי שתפני לייעוץ אצל טו"ר הבקי עפ"י רוב בהלכות כתובות, בהחלט ישנם פתרונות שלא תצאי נפסדת מהם אם אכן הינך זכאית לכתובה

          • כתובה
            יונית | 09/10/2009 00:18

            בעלי אומר שהסכום של הכתובה מחוק ועל זה הוא כתב שוב את הסכום כי איימתי עליו שלא אתחתן איתו, והוא היה לחוץ והוא ידע שאין לזה ערך אם זה מחוק. האם עדיין אפשר יהיה לקבל את סכום הכתובה או שהיא פסולה?

            • כתובה
              טו"ר אביעד אושרי | 09/10/2009 12:44

              גבמידה וסכום הכתובה נכתב תחת לחץ שאם לא ייכתב תסרבי להתחתן איתו עדיין אין בכך בכדי להפסידך את כתובתך. באשר למחיקה, שוב כפי שעניתי בתשובתי הראשונה צריך לבדוק את המקרה לגופו וברוב מכריע של המקרים יש לכך פתרונות והמחיקה לא יהיה בה כלום בכדי לפגום את הכתובה.