אישור חתימה על תצהיר בחו"ל - דיני משפחה ודיני ירושה

  • חתימה על תצהירי הסתלקות מירושה בחו"ל
    חיליק | 03/10/2009 17:27

    במסגרת הליך משפטי של קבלת צו ירושה, אני נדרש להחתים את אחיי המתגוררים בניו יורק על תצהירי הסתלקות מירושה . אני מנהל את התהליך ללא עורך דין. כמובן, שניתן לבקש מהם לפנות לקונסול בניו יורק לצורך חתימה ואימות של התצהירים. יחד עם זאת, מתברר שחבר טוב שלי שהינו עורך דין, נוסע לניו יורק בחודש הבא. האם ניתן חוקית שהם יחתמו על התצהיר בפניו בעת שהותו שם ? אפרופו, הם מוכנים לכך ואפילו שמחים שתיחסך להם הפעילות מול הקונסוליה.

    • אישור חתימה על תצהיר בחו"ל - דיני משפחה ודיני ירושה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 03/10/2009 22:20

      חיליק שלום, למיטב הבנתי אין מניעה, כיוון שמדובר באישור עו"ד ישראלי על מסמך לצרכים משפטיים בישראל, אולם הייתי בודקת זאת עם רשם הירושה, כדי למנוע טעות. בברכת חג שמח, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

    • אישור תצהיר ע"י עו"ד בחו"ל
      ג.ע | 05/10/2009 12:07

      בהתאם לסעיף 1 לתקנות סדר הדין האזרחי למיטב הבנתי אין התצהיר קביל שכן תצהיר שנעשה בחו"ל צריך להיעשות או בפני נציג דיפלומטי של ישראל או לפי דין המקום ולהיות מאושר אח"כ ע"י נציג דיפלומטי של ישראל, לפיכך לטעמי תצהיר שנעשה בפני עו"ד ישראלי בחו"ל אינו קביל, מה גם שלמיטב זכרוני מבחינה אתית, אסור לעו"ד לפעול בחו"ל.

      • נכון מאוד
        יצחק פלוינסקי עורך דין | 04/12/2014 23:49

        אני מכיר עורך דין ישראלי שהועמד לדין משמעתי בלשכת עורכי הדין על אימות תצהירים בחו"ל

        • מדוע הליך משמעתי
          ענבל | 09/01/2016 12:58

          מדוע הליך משמעתי? אולי הוא לא ציין את מקום עריכתו ? צריך לציין מקום

          • הסבר
            עו"ד יצחק פלוינסקי | 30/08/2016 17:34

            לא בגלל שום סיבה אחרת בגלל אימות בחול בניגוד לסמכותו -בחול הסמכות הבלעדית לאמת מסמך היא של הקונסול בלבד

            • להלן תקנה 1 לסדר הדין האזרחי
              יצחק פלוינסקי עו"ד | 22/12/2016 00:00

              "תצהיר" – תצהיר לפי סעיף 15 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971, לרבות הצהרה בכתב בדבר אמיתות הדברים שנכתבו בה ושניתנה מחוץ לישראל, באחת מן הדרכים האלה:

              (1)   בפני נציג דיפלומטי או קונסולרי של ישראל;

              (2)   לפי דין המקום שבו ניתנה ואושרה בידי נציג כאמור;

              (3)   לפי הסדר שנקבע מכוח הסכם בין מדינת ישראל לבין מדינת חוץ;

              (4)   בפני נוטריון המוסמך על פי דין מדינת החוץ שבה ניתנה ההצהרה לאמת את החתימה על ההצהרה, ובלבד שצורף להצהרה אישור נוטריוני של תעודה מזהה של החותם וכן תעודה מאותה מדינה לפי האמנה כהגדרתה בתקנות לביצוע אמנת האג (ביטול אימות מסמכי חוץ ציבוריים), התשל"ז-1977, אשר מאמתת את חתימת הנוטריון על גבי ההצהרה ומאשרת כי הוא אכן נוטריון על פי דיני אותה מדינה.