נוסח יפוי כח - דיני משפחה ודיני ירושה

  • דרישת עו"ד לחתימה על יפוי כוח דרקוני
    יעל | 02/10/2009 17:09

    במסגרת תביעה כנגדי בתיק ירושה, עורך הדין שלי דורש שאחתום על יפוי כח עבורו, בין השאר על סעיפים אלה: 1.למסור כל ענין הנוגע או הנובע מהענין האמור לעיל לבוררות ולחתום על שטר בוררין כפי שבא כחי ימצא לנכון ולמועיל. 2. להתפשר בכל ענין הנוגע או הנובע מהענינים האמורים לעיל לפי שקול דעתו של בא כחי ולחתום על פשרה כזו בבית המשפט או מחוצה לו. ביקשתי ממנו לסייג את הסעיפים הנ"ל כך שפעילותו תהיה מותנית באישורי המוקדם, אך הוא סרב בכל תוקף לשנות ולו מילה אחת מיפוי הכוח, בטענה שזה המקובל ואני חייבת לסמוך עליו. שאלתי: האם נכון שסעיפים אלה מקובלים בייפוי כח בתיקים כאלה, בנוסח כה קיצוני? האם סביר שלא יהיה מוכן לשנות מאומה?

    • נוסח יפוי כח - דיני משפחה ודיני ירושה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 03/10/2009 21:27

      יעל שלום, מדובר בנוסח קבוע של יפויי כח עליהם מחתימים עו"ד את לקוחותיהם. עו"ד אשר ינצל את יפוי הכח כדי לפעול שלא לטובת מרשו, עלול למצוא עצמו מול תביעה משפטית ותלונה ללשכה, ולכן הסיכוי שעו"ד יסכן את הרשיון למען פעולה שכזו, קלוש ביותר. בברכת חג שמח, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • תודה לעו"ד מיקי חשמונאי
        יעל | 03/10/2009 23:14

        אני מודה לך מאד על תשובתך!!! הרבה תודות!!! וחג שמח לך!!! יעל