זכויות ירושה על פי דין- דיני משפחה

  • למי מגיע ומה מגיע לאחר המוות?
    דן | 01/10/2009 15:01

    לאחרונה ממש אבי נפטר בעוד אימי עדיין בחיים. אנו 5 אחים. ולאבי ז"ל 2 אחים בחיים. לצערי, אבי לא השאיר צוואה, ונראה לי שזה ממש בעייתי ואולי יעורר דרישה של יורשים פוטנציאלים לממש את זכותם כבר עכשיו. 1. לאבי ואימי דירה משותפת שאימי גרה בה עדיין . מה דין הדירה בעקבות פטירתו? האם אחי אבי יכולים לטעון לזכות כלשהי בדירה? 2. מה דין כספים שהשאיר אבי בחשבון נפרד שהיה רק על שמו? 3. בהנחה שלמישהו , אימי ו/או הילדים ו/או הדודים יש זכות מהכספים או מהדירה האם הם יכולים כבר עתה לדרוש את חלקם, או שעליהם לחכות עד שאימי תמות?

    • זכויות ירושה על פי דין- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 01/10/2009 16:39

      שלום רב ע"פ חוק בת הזוג יורשת והילדים. האחים הינם מעגל שני שלא יורש במצב שכזה. בת הזוג מקבלת חצי והילדים מתחלקים ביניהם בשווה בחצי הנותר מכל זכות או נכס. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר