חיוב במזונות והסדרי ראיה

  • הליכי גירושין הסדרי ראיה ומזונות
    אילנית | 24/09/2009 13:31

    שלום רב! נישאתי לפני כשנה וחצי לבחור שהיה אסיר באחת מחופשותיו, עקב היותי בהריון. הכרתי את הבחור כאשר שהה בכלא ולכן לא היתה לי הכרות מוקדמת איתו. מאותה התקופה ניהלנו קשר טלפוני והיינו נפגשים כאשר היה יוצא לחופשה . לאחר שילדתי את בתי הוא השתחרר והלך לגור אצל אימו יש לציין שאימו מתגוררת בעיר אחרת .למרות שחרורו חיינו בנפרד עד שהחלטנו לשכור דירה בעיר בו גדלתי .במשך חודשיים וחצי בהם שהינו בדירה חיי הנישואים היו עבורי סיוט ונקלטתי שוב להריון. החלטתי ללכת לרבנות על מנת לפתוח בהליכי גירושין ואכן כך עשיתי ,חזרתי לבית אימי והוא להוריו.עכשיו אני ממתינה לדיון שנקבע. שאלתי אליכם היא ילדתי בת 11 חודשים ואני עומדת ללדת את השניה בעוד חודש וחצי בעזרת ה' הוא לא מוכן לתת לי גט אלא בתנאי שאתן לו את הבנות לשישי שבת האם יש חוק שמחייב לתת לו את הבנות ? הרי הם ממש קטנות ואני לא מוכנה לשלוח אותם לעיר אחרת רחוקות ממני. מאיזה גיל מותר לי לשלוח את ילדותיי והאם בהסכם גירושין עליי לציין זאת? יתרה מכך הוא אמר שיגיד לדיינים שהוא רוצה שלום בית . איך הוא יכול לדרוש דבר כזה הרי אנו גרים בערים נפרדות ואין לנו חיי איישות כלל הוא עדיין אסיר ברשיון . האם הנתון הזה יכול להואיל לי בדרישתי לגירושין.בשלב זה אני ממתינה לעורך דין מסיוע משפטי,נקבע לי מועד לדיון בגירושין אך טרם קיבלתי ייצוג האם אוכל לייצג את עצמי בדיון הראשון? כיוון שאינני יכולה לשנות את המועד ברבנות כי כבר לפני חודשיים ביקשתי להקדים אותו. לגביי מזונות מהו הסכום על שתי בנות אם הוא מרוויח שכר של 4800 נקי ליד? מצפה לתשובותיכם אודות שאלותיי בתודה ובברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה .

    • חיוב במזונות והסדרי ראיה
      עו"ד מ. שיפמן | 24/09/2009 19:35

      שלום רב מקובל לתת את הילדים גם בגיל צעיר מאוד לאב בסופ"ש. אם יש בעיות איתו אפשר לערב את הרווחה או בימ"ש או שניהם. מזונות נקבעים לפי יכולת השתכרות וגם השתכרות בפועל כשיש מינימום של 1250 כבסיס מזונות ובנוסף מדור והוצ' נוספות. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר