הסדרי ראיה.

  • הסדרי ראיה
    גבי | 23/09/2009 22:58

    שלום רב.בהסכם הגרושין שערכתי עם גרושתי סוכם כי אני לוקח את הילדים כל שבת שניה אליי.אני עובד בשירות הביטחון ואני בתורנות שבת אחת לשלוש שבתות.אם משמרת השבת שלי יוצאת בשבת שאני צריך לקחת את הילדים אז לא מתאפשר לי לקחת את הילדים וגרושתי איננה מוכנה שאני אקח בשבת העוקבת בטענה שזה תורה.מטרתה להרחיק את הילדים ממני וכשנוצר מצב כזה יוצא שהילדים נמצאים איתי שבת לחמש.האם יש לי מה לעשות בנידון ולתבוע את גרושתי בטענה שאיננה נותנת לי להפגש עם הילדים??.אציין כי בעת חתימת ההסכם הייתי עובד באותה מתכונת .הסכמנו ביננו שאני לוקח את הילדים מתי שארצה באמצע השבוע ולמען הסדר הטוב קבענו יום שגם יום זה משתנה לעיתים בשל העבודה במשמרות.

    • הסדרי ראיה.
      דלויה פנחס,עו"ד | 23/09/2009 23:18

      גבי שלום. א. הנך רשאי לפנות לבית המשפט למשפחה בבקשה להסדרי ראיה ב. בית המשפט רשאי להטיל סנקציה על אשה באם לא תעמוד בהסדרי ראיה. ג. אני רואה סיבה שבית המשפט ידחה בקשה כזו ,איני יודע את גיל הילדים ,פרמטר חשוב . ד. חשוב מאוד לעמוד על זכויותך ושל ילדך צריך להיות איזון בינך ובינה , כך שאם נבצר ממך להגיע שבוע מסויים בשבוע שלאחר מכן תקבל את הילדים . צום קל שנה טובה.בריאות למשפחה

    • הסדרי ראיה- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 24/09/2009 19:39

      שלום רב פנה לביהמ"ש ו/או לרווחה. זהו מקרה מיוחד שיש לתת עליו את הדעת ולהתייחס לנסיבות שלך. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • הסדרי ראייה ומערכת הרווחה / פקידות הסעד
      אסף חיים פרייס | 30/09/2009 23:35

      בס"ד גבי, השלום והברכה, בפנייתך כתבת – "בהסכם הגירושין שערכתי עם גרושתי סוכם כי אני לוקח את הילדים כל שבת שנייה אליי". מכאן ניתן להבין, כי נושא הסדרי הראייה כבר סוכם, אלא שלא אמרת האם קיבל תוקף פס"ד על ידי שופט/ת. בד"כ, הסכמים בין הצדדים אכן מקבלים תוקף פס"ד ולכן עליך לדעת שני דברים: האחד – היות ובאם הנושא קיבל תוקף פס"ד, אין לך מה לפנות לפקידת הסעד ומחלקת הרווחה וזאת מהטעמים שיפורטו בהמשך. השני – כל הפרה של הסדרי הראייה על ידי גרושתך הינו בגדר הפרת הוראת שופט וניתן להטיל סנקציה כנגדה על ביזיון בית המשפט לפי סעיף 6 לחוק בתי המשפט. אתה יכול לטרוח ולעשות כן. כבר יצא פס"ד בירושלים ולפיו חויבה האם בסכום של מאות ₪ בגין כל הפרה שכזו. אלא, שלא כל שופט ממהר לעשות כן ולרוב, שופטי בית המשפט לענייני משפחה לא רצים ולא ששים לעמוד לימינך. בנוגע לפקידות הסעד, ובכן, פנייה אל פקידת הסעד תעשה בד"כ על ידי בית המשפט, במידה ויראה לנכון לערב אותה (במיוחד כאשר המדובר בסיכון מצד האב). האג'נדה הכללית של פקידות הסעד היא מתן סיוע לאשה הגרושה, שיתוף פעולה, מעילה באמון הילדים ופגיעה בביטחונם ובשלומם. לפי הניסיון שלנו, בתנועה למען עתיד ילדינו, רוב מוחלט של פקידות הסעד אינן ממהרות לדווח, לבדוק ולפעול בנוגע להפרת הסדרי הראייה, אלא אף עושות הפוך המצופה מהן – מעלימות עין, מטייחות, מסייעות לגרושה "למצוא" סיבות ואינן טורחות למלא את תפקידן כמוגדר בתע"ס בפרק 3 – הפרט והמשפחה ואילך. עם זאת, פנה לבית המשפט בטענה של הפרת הסדרי ראייה וביזיון בית המשפט לפי סעיף 6 לחוק בתי המשפט בעניין הפרת הוראת שופט ודרוש מכבוד השופט/ת לקבוע כי כל שבת אשר תהיה אתה במשמרת בעבודה, תוחלף מיידית בשבת שאחריה. כמובן, שבהסדרי הראייה אמורים להיכלל חגים וימי אמצע השבוע. ***צונזר ע"י המערכת - השארת פרטי התקשרת בניגוד לתקנון האתר***