משמורת של חד הורית

  • שלום. אני זקוקה ליעוץ מקצועי
    שלי | 23/09/2009 20:26

    שלום. אני רווקה בת 25 עם ילד בן שנה. מעולם לא התחתנתי עם אבי הילד שלי. מעולם לא טבעתי אותו למזונות.מעולם לא גרתי איתו לבד. אני מתגורת אצל הוריי ומוכרת כחד הורית. עד גיל שנתיים ישלמו לי קצבת הבטחת הכנסה בגלל שאני חד הורית. היחסים ביני ובין הבן זוג הקודם לא מוגדרים כזוגיות ומה שמחבר בנינו זה רק הילד. לפני כשלושה חודשים ביצענו בדיקת רקמות עפ"י בקשתו של האב של הילד שיצאה כמובן עם תשובה שהוא האב הביולוגי, אך הוא עדיין לא הכיר בילד מבחינה חוקית ולא רשם אותו בתעודת זהות מרצונו האישי. אני מאמינה שעד סוף השנה הקרובה אנחנו נאלץ לפתוח בהליך משפטי בשביל לטבוע מזונות ולקבוע הסדרי ראיה על הילד. השאלה שלי קצת קשה אך אני מקווה שתבינו אותי ותענו לי מבחינה מקצועית ולא אישית. אני בקשר כבר כחצי שנה עם בחור ערבי, אזרח ישראלי לכל דבר עם תעודת זהות כחולה.בחור לעניין, עובד ומתפרנס בבוד, ללא תיקים במשטרה או כל דבר שלילי אחר. אם, במקרה אני אחליט לחיות איתו ואף להתחתן..האם זה עלול לפגוע בזכויות שלי על הילד או שמשמורת שלי עליו? האם החבר הקודם יכול לדרוש בבית משפט שאני אמסור לו את הילד אם אחליט לחיות עם אדם גוי? חשוב לי לציין שהבן זוג שלי אדם חילוני, שגר בעיר גדולה ולא באיזה כפר נידח.. מה יכולות להיות ההשלכות מבחינה חוקית? האם בית המשפט יכול לערער על המשמורת שלי על הילד, רק בגלל הזוגיות ה"אחרת" שלי עם גבר ערבי? אשמח לתשובה מקצועית וכנה. תודה רבה מראש

    • משמורת של חד הורית
      עו"ד מ. שיפמן | 23/09/2009 21:38

      שלום רב אין קשר למוצאו של בן זוגך. השאלה שיכולה לעלות היא מהן היכולות ההוריות שלך ואם את עומדת בדרישות הבסיסיות כאם , אם את פועלת באופן סביר אין סיבה שיקחו את ילדך. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • תודה רבה על התשובה
        שלי | 23/09/2009 23:51

        אני מאמינה שאין שום בעיה או טענה כלפיי לגבי הגידול של הילד, כי הילד שלי באמת גדל למופת. לא חסר לו כלום, הוא לבוש ומטופח. עבר את כל החיסונים הדרושים,רשום בקופת חולים ונמצא במעקב אצל רופאת ילדים. בכל מקום רואים אותי כאמא למופת, שנמצאת תמיד לצד בנה.עובדה, שגידלתי אותו לבד עד עצם היום הזה בלי עזרה של אף אחד, ועם ביקורים בלבד, אצל אבי הילד ומשפחתו.. תודה!