ביטול פס"ד

  • ערעור על החלטה של בית משפט למשפחה
    מתמחה | 23/09/2009 19:16

    ניתן פסק דין בהעדר הגנה. הוגשה בקשה לבטל את פסק הדין והבקשה נדחתה (= פסק הדין נשאר על כנו). איך מערערים על החלטה כזאת? ערעור למחוזי? בר"ע למחוזי?

    • ביטול פס"ד
      עו"ד מיקי שיפמן | 23/09/2009 21:46

      שלום רב בקשת רשות ערעור למחוזי. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • תודה. וחידוד (אם אפשר בבקשה)
        מתמחה | 24/09/2009 00:48

        עקרונית, האבחנה לפיה תוגש בר"ע או יוגש ערעור היא מהותית. אם כך, לכאורה ההחלטה לדחות את בקשת ביטול פסק הדין מסיימת את התיק וניתן להגיש ערעור בזכות (שלא הוגש במועד). לעומ"ז, לשיטתך זוהי החלטה אחרת שהערעור עליה ברשות בלבד, אבל לאור האבחנה המהותית שלעיל זוהי למעשה החלטה שמסיימת את התיק, הלא כן? או שבמקרה כזה שתי השיטות אפשריות (ואז לא הדרך הדיונית היא שתסיט את הדיון המהותי מהטענות שבערעור)...