מזונות גבר שגר בבית

  • מזונות זמניים
    משה | 23/09/2009 12:13

    בעל תבע את אשתו בביה"ד הרבני לגירושין, היא תבעה אותו למזונות בבית המשפט לענייני משפחה. הבעל ממשיך לגור בבית, ממשיך לפרנס כרגיל וללא כל שינוי. ממשיך לשלם חשמל ומים ולקנות לילדיו את מה שצריך ויש לו הוכחות בכתב לכך.השאלה : האם בנסיבות אלו בית המשפט יפסוק בכל מקרה מזונות ? או שיש סיכוי לשכנעו שאין כל שינוי בנסיבות שמצדיק פסיקת מזונות בשלב זה משום שהבעל גר ומפרנס כתמול שלשום ואין כל סיבה בכלל לתשלום מזונות זמניים בשלב זה ? מה על הבעל לעשות כדי שלא יחייבו אותו במזונות זמניים< ? איך יוכל לשכנע את בית המשפט במצב שכזה ?

    • מזונות גבר שגר בבית
      עו"ד מיקי שיפמן | 23/09/2009 21:54

      שלום רב ביהמ"ש יכול (ואף עושה זאת בפועל) לחייב בכל מקרה בסכום מזונות. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • חידוד השאלה
        משה | 24/09/2009 17:21

        מזונות זמניים נועדו עד כמה שהבנתי להשאיר את המצב על כנו ולא לשנותו באופן שמרע עם האישה או הילדים ועל כן אם אני מדגיש ויכול להוכיח שהמצב הוא בדיוק אותו מצב מבחינת ההתנהלות וכי לא חסר דבר לאישה ולילדים כי הבעל ממילא דואג ועושה אז מדוע בכלל לחייבו במזונות זמניים? השאלה אם ניתן ברמה העקרונית לאחר דיון משפטי לגרום לכך שבנסיבות אלו בית המשפט לא יחייב במזונות זמניים? אודה לתשובה ברורה יותר בעניין זה.