פלישה לדירה של עיזבון - דיני משפחה

  • שאלה בעינין פולשת לדירה
    ירוחמי | 22/09/2009 12:19

    שלום לכם. אמא שלי והאחים שלה הם היורשים של דירה שהיתה שייכת להוריהם שהלכו לעולמם.כרגע עינין רישום הנכסעל שמם מטופל ע"י עו"ד. לאמא שלי היתה אחות שניפטרה והבת של הניפטרת כלומר האחיינית של אמא שלי פלשה לדירהוהיא גרה שם מזה כשנתיים,היא לא רוצה לצאת לא משלמת שכירות גורמת נזק לדירה ויוצרת חובות כמו ארנונה ומים. ועכשיו לשאלות: 1]אימי והאחים שלה אומנם עדין לא רשומים כבעלים חוקיים של הדירה,אך האם הם יכולים לתבוע את הפולשת כבר עכשיו? 2]ואם הם כן יכולים לתבוע,כיצד עושים זאת ללא הוצאות של עו"ד? בתודה מראש וחג שמח יהודה

    • פלישה לדירה של עיזבון - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 22/09/2009 21:55

      יש להוציא צו ירושה או צו קיום צוואה במידה ויש צוואה ולהגיש תביעה לפינוי ותביעה לדמי שימוש ראויים, באותה תביעה. בלי עורך דין זה יהיה קשה אך אפשרי בהצלחה גיל שחף, עו"ד מנהל הפורום

      • תודה על תגובתך המהירה
        ירוחמי | 22/09/2009 22:55

        אך בכל זאת ברשותך...עינין צו ירושה של הסבא לא בעייתי.אבל עינין קיום הצוואה של הסבתא יכול להימשך זמן רב,בגלל בעיה אחרת שלא קשורה לעינין הנידון.אבל זה חוסר צדק משווע,שמישהו פולש לדירה שלא שלו גר שם כמה שנים לא משלם כלום ,ולא ניתן לתבוע אותו?הכיצד? מה איך המחוקק לא חשב על זה? שוב תודה יהודה