צו הרחקה - דיני משפחה

  • אמא מטרידה
    קולה | 22/09/2009 11:11

    שלום ותודה מראש על תשובתכם. אני בת 27, אם לילדה בת שנה וחצי. ביני לבין אמי היו יחסים קשים מאז שאני זוכרת את עצמי, היא אדם קשה ובעל אגו, גרושה מאבי. גרתי עימה לאחר הגירושים ועזבתי את הבית פעמיים- פעם ראשונה בתקופת הצבא עזבתי לחבר מאחר ואבי לא יכל לקבל אותי (הוא גר באותה תקופה בביתה של סבי וסבתי ולא היה מקום), ממש לקחתי את כל החדר שלי וברחתי בלי לומר לה דבר. חזרתי אליה מאחר ונפרדתי מאותו חבר. ופעם שנייה עזבתי חודש לאחר שחזרתי מאחר שהבנתי שהיא לא תשתנה ועדיף לי לברוח ממנה הכי רחוק שאפשר- עזבתי בלית ברירה לאבי שגר עדיין אצל סבתי ולאחר כחצי שנה שכרנו יחד דירה. יותר מאלימות פיזית (שלא היתה רצינית) היתה בבית אלימות מילולית, הפחדות, איומים, חוסר הבנה/שקט/רגיעה, דיבורים מאחורי הגב, חיטוט בדברים אישיים, שתלטנות. הייתי "הולכת על ביצים" ואי אפשר היה לדעת מתי "הר הגעש יתפרץ".. זה יכול להיות על כל שטות (למשל שלא הדלקתי לה דוד מים חמים למקלחת.. באותו מקרה גם עברתי לחבר דאז- בעידודו לאחר שראה מה המצב). שלוש שנים לאחר שעזבתי לא היינו בקשר- יש לציין שהיא מדי פעם שלחה הודעות או פקסים לפי מה שאני זוכרת, זו היתה התקופה הטובה בחיי, עליתי ופרחתי. כשהיא שמעה שאני מתחתנת היא שלחה לי וביקשה לחדש את הקשר. אני הייתי רכה מדי והסכמתי. יש לציין שהיא שילמה על חלק נכבד מהחתונה ועל כמה מוצרי חשמל עבורנו. הקשר היה מרוחק אבל סביר. מעולם לא סבלתי אותה. חודשיים לפני שילדתי ניתקתי איתה קשר כי לא רציתי שתשתלט לי על הלידה, ולאחר שילדתי שלחתי לה הודעה (כמו לכולם) שילדתי. כמובן שהיא באה הביאה מתנות (היא תמיד ידעה לקנות תשומת לב בכסף) והקשר שוב היה סביר, היא ראתה את הנכדה וכו' וכו'. לפני כחצי שנה שוב הרגשתי שאני לא מסוגלת לסבול אותה, התנהגותה, הדיבורים על בעלי מאחורי הגב (יש לציין שגם לפני החתונה היא לכלכה על בעלי בפניי בלי בושה), האופי שלה. כעת אני בטיפול פסיכולוגי כדי להבין מה אני רוצה וכדי לא להיות אמא לבתי כמו שהיא היתה לי. אני מעוניינת לנתק עימה כל קשר (למרות שזה לא קל בכלל). היא ממשיכה לשלוח הודעות מדי יום ואתמול אף הופיעה לנו בדלת (לא פתחתי לה את הדלת ולמזלי היא לא צלצלה הרבה- כנראה חשבת שאנו לא בבית- והשאירה פתק שהיתה פה ותחזור יותר מאוחר). שאלתי היא האם יש עילה משפטית להגיש נגדה צו הרחקה או משהו אחר (זה כמובן רק במידה והיא תתעקש ותמשיך להטריד- מה שלדעתי היא תמשיך לעשות מאחר ואמרה שהיא לא תוותר על הקשר עם נכדתה). יש לי אפשרות להגיש נגדה צו הרחקה? יש לה אפשרות לבטל אותו ולהמשיך להופיע לנו בבית? למרות שהיא הסבתא היא אדם לא בריא בנפש ואני חושבת שזכותי לא להיות איתה בקשר אך אני חוששת מאוד ממצב שהיא תפנה לבית משפט שבו יאשרו לה הסדרי ראייה... אודה על עזרתכם.

    • צו הרחקה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 22/09/2009 22:00

      אימה שלך תפסיק להטריד אותך ברגע שאת תחליטי לשים לזה סוף. אם היא מטרידה אותך ואינך רוצה בקרבה שלה תגישי לבית המשפט ותבקש צו למניעת הטרדה מאיימת. אין לה זכות קנויה לראות את ילדיך בהצלחה גיל שחף, עו"ד מנהל הפורום

      • גיל- תודה רבה על התשובה ועוד שאלות קטנות
        קולה | 23/09/2009 12:43

        אני לא ממש מעוניינת להגיש (עדיין) תביעה, ומקווה שלא אצטרך להגיע לידי כך. במידה והיא תשיג אותי ותגיש תביעה להסדרי ראייה או כל דבר אחר- אין שום סיכוי שבית משפט יקבל את טענותיה? הרי לא ממש יש לי הוכחות על איומים או הטרדות. האם עצם העובדה שהיא תתבע אותי ראשונה יתן רושם שהיא הצודקת? ובנוסף- האם ישנה אפשרות כלשהיא שהיא תתבע מאיתנו סכומי כסף בגין מוצרי החשמל או החתונה שמימנה? תודה ושנה טובה.