נראה לי שכן-היות וירשים ע,פ צוואה או ע"פ דין

  • צוואה
    עינת | 19/09/2009 17:41

    זוג שנשוי עם 4 ילדים ויש להם בית משותף האם הבעל ללא שיתוף האישה במעשיו יכול להוריש בצוואתו את הבית רק לאחד מהילדים שלו ?

    • נראה לי שכן-היות וירשים ע,פ צוואה או ע"פ דין
      שקד | 19/09/2009 18:11

      נראה לי שצוואה רצון המנוח גובר על הורשה ע"פ דין.עכשו מדרך הטבע חצי מהרכוש המשותף דייך לבן הזוג...נחכה לתשובה יותר מקצועית אבל זה מה שנראה ליחג שמח.שקד

    • האם ניתן להוריש חלק מהבית לא לבן זוג - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 20/09/2009 20:50

      עינת שלום, כל אחד יכול להוריש, באמצעות צוואה, את רכושו למי שיחפוץ והוא אינו חייב לעדכן אף אחד בדבר הוראות צוואתו. לכן, אותו אדם, אשר חלק מרכושו הן מחצית הזכויות בבית, יכול להוריש זכויות אלה לילדיו, לחברים או לכל אדם / גוף אחר בעולם, בהתאם לרצונו הבלעדי. בברכת שנה טובה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • בעניין הירושה
        יגאל אלון טו"ר | 21/09/2009 00:24

        לכבוד עו"ד חשמונאי את צודקת בהחלט אבל זה טוב בביהמ"ש לעומת זאת בבד"ר המצב לא כך ואסביר את דברי לדוגמה אם המאהבת של  הבעל באה לאחר מות הבעל לאלמנתו ואומרת שהבעל כתב לה (למאהבת) בצוואה מאושרת כדין את רכושו כולל הדירה אז בביהמ"ש יקבלו זאת בצורה יבשה אבל בבוא האלמנה לבד"ר ראשית הם ישאירו לאלמנה את הדירה מכח ההלכה שבשעת הנשואין הבעל התחייב בלשון הזו את תהיי יתבא בביתי ומתזנא מנכסי כל ימי מיגר ארמלותיך (= את תהיי יושבת בביתי כל ימי אלמנותיך וניזונת מנכסי כל ימי אלמנותיך) ותנאי זה לא יכול להיתבטל ע"י צוואה וחוץ מזה לגבי הכסף גם כאן כפי שאמרתי היא תהיה ניזונת כל ימי אלמנותה כל עוד לא נישאה לאדם אחר. וכו' יש עוד להאריך אבל אסתפק בזהבתודה יגאל אלון טו"ר