נהנה בצוואה לא ישמש עד

  • עריכת צוואה ע"י נכד
    דוד | 19/09/2009 15:19

    האם העובדה שנכד שהוא במקצועו עו"ד והוא ערך את הצוואה לסבתו, צוואה המעניקה לכל בניה חלקים שווים, עלולה בבוא היום להוות סיבה לביטולה?

    • נהנה בצוואה לא ישמש עד
      שקד | 20/09/2009 14:51

      האם זו צוואה בפני עדים    אסור שנהנה מצוואה בהקיפין או במישרין יהנה ממנה...

    • עריכת צוואה ע"י יורש פוטנציאלי - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 20/09/2009 20:45

      דוד שלום, עפ"י הוראות חוק הירושה - אדם המעורב בעריכת צוואה, כולל בין השאר השתתפות בניסוחה, חתימה כעד וכו', אינו יכול להיות בין הנהנים ממנה, דהיינו - אחד מהיורשים (מצב אפשרי כאן, אם למשל הורהו, היורש הראשוני ילך לעולמו חו"ח, והנכד יהפוך ליורש). בברכת שנה טובה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה