צריך פרטים מזהים

  • צו ירושה
    נוי | 18/09/2009 07:23

    האם יש חובה על העו"ד בעת עריכת צו ירושה, לברר מי הם היורשים או רק יסתפק בהצהרה מהמבקש על היורשים. האם לפי החוק הוא צריך להביא תמצית רישום ממשרד הפנים

    • צריך פרטים מזהים
      שקד | 20/09/2009 12:35

      לא נתן לרשום בצוואה יפה כהן כי יש הרבהצריך פרטי איתור הנהנה...לא נראה סביר כי מצווה לא ידאג לפרט מי הם יורשיות ז או בן של בן...העו"ד לא חייב הוא רושם מה שאומרים לו,נראה לי, אבל הוא צריך להורות למרשו לפרט מי את זהות יורשיו למניעת התנגדויות. חג שמח

    • צו ירושה
      נוי | 20/09/2009 14:13

      שאלתי הייתה לגבי צו ירושה ולא לגבי הצוואה האם יש חובה על עו"ד להביא תמצית ממשרד הפניםלגבי מי הם היורשים או רק יסתפק בהצהרה מאחד היורשים ( המבקש )

    • פרטים בבקשה לצו ירושה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 20/09/2009 20:21

      נוי שלום, הבקשה לצו ירושה היא למעשה תצהיר של המבקש, ובסופו הוא מצהיר שכל הפרטים בבקשה נכונים. עורך הדין, כמו בכל תצהיר, רק מאשר כי הזהיר את המצהיר על חובתו לומר אמת. בברכת שנה טובה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה