משכנתא ששולמה ביחד עבור דירת אחד מבנה"ז - דיני משפחה

  • שאלה דחופה
    מיטל | 16/09/2009 09:42

    במצב בו, לדוגמא האישה הגיעה לנישואין עם סכום מסוים לרכישת דירה, כאשר בני הזוג השתמשו בסכום הזה בלבד (ולכן הדירה רשומה על שם האישה) +משכנתא. את המשכנתא משלמים שני בני הזוג במהלך הנישואין. ממה שהבנתי, בעת פירוק השיתוף, לבעל במקרה זה לא תהיה זכות בדירה, אלא רק זכות לקבל את חלקו. האם קיימת פסיקה לגבי מצב ספציפי זה? אשמח לקבל הפנייה, תודה רבה.

    • משכנתא ששולמה ביחד עבור דירת אחד מבנה"ז - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 16/09/2009 13:29

      מיטל שלום, הבנת נכון, וההלכה תופסת באופן דומה גם לגבי עריכת שיפוצים ו/או השבחת הנכס הרשום ע"ש אחד מבני הזוג בלבד, בכספים משותפים. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת