רכב בירושה - דיני משפחה

  • רכב בירושה
    Niki | 15/09/2009 11:18

    שלום רב!המנוח היה בעלים של 2 רכבים. בצו ירושה רושמים רק רכב אחד על שם היורשת. רכב השני משאירים על שם המנוח. מה קורה עם הרכב השני? איך תעבור הבעלות מהמנוח ליורשת?

    • רכב בירושה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 15/09/2009 19:49

      רכב אחד עובר על שם היורשת ככל הנראה בהתאם להוראות חוק הירושה הרכב השני ככל הנראה שייך לעיזבון - לכלל היורשים (ולא ליורשת בלבד) ויש על היורשים להסכים מה לעשות איתו לרבות מכירתו וחלוקת התמורה. בהעדר הסכמה ניתן לפנות לבית משפט בהצלחה גיל שחף, עו"ד מנהל הפורום

      • העברת בעלות ברכב ששייך לקטין
        Niki | 16/09/2009 08:25

        ראשית כל הנני מודה לך על תגובתך המהירה השאלה היא, היורשים הם אשת המנוח שהיא בגירה ובן המנוח שהוא קטין. אזי הבעלות ברכב תרשם כדלקמן: אשת המנוח 3/4 ובן המנוח 1/4. במידה והיורשים עומדים למכור את האוטו, האם מכירת האוטו דרוש אישור בית המשפט נוכח העובדה כי קטין הינו אף בעלים הרכב? איך תתבצע העברת בעלות. בין היורשים יש הסכמה מלאה לגבי המכירה, אין חילוקי דעות.