חיוב בדמי מדור- דיני משפחה

  • חיוב במדור קטינים
    גרוש | 10/09/2009 10:37

    אני גרוש כ-3 שנים ומאז גירושי, גרושתי וילדיי (3) גרים בדירתנו המשותפת. בימים אלו גרושתי רוכשת ממני את חלקי בדירה ונשארת לגור בה עם ילדי. ראוי לציין שלא התגרשתי מרצוני ונאלצתי לעזוב את הדירה ולשכור דירה. שכרתי דרית 4 חדרים בכדי שילדי יוכלו לישון אצלי פעמיים בשבוע מלבד כל שבת שנייה בה הם אצלי. האם אני מחוייב לשלם מדור לאחר מכירת הדירה? מדוע עלי לשלם מזונות, שכירות לעצמי ובנוסף מדור? האם למרות שילדי ישנים אצלי פעמיים בשבוע + כל סופ"ש שני אני מחוייב במזונות מלאים? האם אין זה נחשב למשמורת משותפת? האם אני יכול לדרוש משמורת משותפת ולהקטין בכך את דמי המזונות והמדור שהרי ממילא ילדיי נמצאים אצלי יומיים בשבוע ואף יותר בחופשים? תודה.

    • חיוב בדמי מדור- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 10/09/2009 18:58

      שלום רב חיוב בדמי מדור הינו חלק מרכיבי המזונות שעליך לשלם לילדים. המקובל הוא לשלם 30% עבור ילד אחד , 40% עבור 2 ילדים ו- 50% עבור יותר מכך. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר