הגדלת מזונות- דיני משפחה

  • שאלות דחופות למאויים בתביעה מצד האשה
    אלמוני | 30/08/2009 22:01

    אודה לך על ייעוץ למס' שאלות: 1. תיק הגירושין שלי נוהל ונחתם בביה"ד הרבני האם האשה יכולה להגיש תביעה נגדי בביה"ד לענייני משפחה להגדלת מזונות? או שהיא מחוייבת לגשת לביה"ד רבני? 2. אני מוכר כנכה ומקבל קיצבה מביטוח לאומי 75% לצמיתות - בהסכם נחתם שאם אשתכר מעבר לקצבת הביטוח לאומי האשה יכולה לתבוע הגדלת מזונות, לפי חוק ביטוח לאומי אני רשאי להשתכר עד סכום של כ-2,000 ש"ח האם ביה"ד יכול לחייב אותי להגדלת מזונות ועד כמה ויש לציין שנישאתי בשנית ועליי לקיים את משפחתי החדשה ועד כה עבדתי לסירוגין.

    • הגדלת מזונות- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 31/08/2009 20:39

      שלום רב אם מדובר במזונות ילדים אז היא יכולה לבקש מזונות בבימ"ש. תלוי גם אם התנהל הליך בביה"ד בענין זה או שרק היה דיון בענין אישור הסכם. אם מדובר במזונות אישה אז תלוי אם הענין אכן נכרך לתביעת הגירושין ונדון בפניו. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר