איך מאשרים הסכם גירושין - דיני משפחה

  • הסכם גירושין בהסכמה
    סוזי | 30/08/2009 15:48

    אני ובעלי הכנו במשותף הסכם גירושין ואנו מעוניינים להפנות אותו לבית משפט לעניני משפחה (ולא לבית הדין הרבני) על מנת שיאשרו- כיצד עושים זאת? אני מניחה שעלינו לפתוח תיק בבימ"ש- עם מה לגשת חוץ מההסכם עצמו?? האם יש להכין תצהיר או בקשה? תודה רבה!

    • איך מאשרים הסכם גירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 30/08/2009 18:45

      סוזי שלום, כדי לאשר את הסכם הגירושין, יש לפתוח בבית המשפט לענייני משפחה, תיק ל"אישור הסכם", ע"י כתיבת בקשה לאישור הסכם (בקשה פשוטה עם שמות הצדדים בראשה) + עותק מהסכם הגירושין החתום ע"י הצדדים. האגרה היא כ- 470 ש"ח. אין צורך בהוספת תצהיר. למרות היתרונות הרבים בסגירת העניינים בשקט בין הצדדים, הייתי ממליצה לשניכם לפנות לעו"ד המתמחה בתחום, כדי שיעבור על נוסח ההסכם ויוודא שאין בו "מוקשים" אשר עלולים לגרום נזק בעתיד - אפילו בעיות כמו רישום הדברים בדרך לא נכונה שתמנע מגורמים שלישיים (בנקים, לשכת רישום מקרקעין וכד') לבצע את הוראות ההסכם. בברכה ובהצלחה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • האם עליי להגיש טופס הרצאת פרטים?
        סוזי | 31/08/2009 17:47

        תודה על תשובתך המהירה, האם עליי להגיש הרצאת פרטים יחד עם הבקשה? (בהסכם הגירושין ביננו מעורבים נושאים של מזונות והסדרי ראיה של הילדים). הבנתי שבהגשת תביעה לגירושין או למזונות נדרשת הרצאת פרטים- האם כך גם כשמדובר באישור בלבד של הבנות שסוכמו ביני לבין בעלי?