רשם הירושות זה צוואה בפני רשות שקשה לבטלה

  • לאיזה עורך דין צריך ללכת
    אביטלי | 25/08/2009 12:57

    אנחנו חיים יחד שלוש שנים ויש לנו ילד בן 9 חודשים. חתמנו אצל עו"ד נוטריון על הצהרה שאנחנו ידועים בציבור ויש לנו כיום את אותו שם משפחה (שינינו במשרד הפנים). אנחנו רוצים למצוא עורך דין שיוכל לערוך לנו במשותף הסכם ממון, צוואות, צוואות בחיים ושההסכם יכלול תסריטים שמגינים על כל אחד מאיתנו לא רק בדברים המקובלים אלא גם מפני בני המשפחה של השני ביחס לרכוש ואפוטרופסות, ומפני מצב של החזקת כספים על ידי מוסדות עד לצו ירושה במקרה של פטירה של מי מאיתנו (יש לנו חשבון משותף וחתמנו אריכות חיים, אבל ממקרה במשפחה למדנו שזה לא מפריע לבנק לטעון שהאריכות חיים תופס רק על חצי חשבון! ולקח שנתיים לשחרר הכספים). יש לנו פנסיה, ביטוח מנהלים, השקעות, קופות גמל וכל מיני דברים שאנחנו רוצים להיות בטוחים שיוכלו לעבור, במקרה פטירה, רק לבן הזוג ואם הוא יוצר תא משפחתי חדש אז להבטיח שחצי ממה שהובטח לבן הזוג יעבור אוטומטית לילד - אבל בלי לתקוע את בן הזוג. האם יש עורכי דין שהם גם מתמחים בנושאים כלכליים וראית חשבון, גם בצוואות וירושות וגם בראית חשבון? לאיזה עורך דין אנחנו צריכים לפנות. אנחנו קצת מבולבלים. האם אישור של כל הדברים ברשם הירושות ובפני בית משפט לענייני משפחה חזק יותר מכל מיני צווי מניעה שיכולים לנסות להוציא בני משפחה שלנו, וכן יותר חזק לעומת רק לחתום אצל עורך דין?

    • רשם הירושות זה צוואה בפני רשות שקשה לבטלה
      שקד | 26/08/2009 18:03

      אתם יכולים לערוך חוזה בניכם ולתת לו תוקף של פסק דין הצהרתי.  כל עןרך דין יכול לנסח תוכלו לגשת שלני מומחים . לכלכלה ולמשפחה ולחבר את היעוץ ולנסח בעצמכם...דרך צלחה.