לצערי שאלתכם מורכבת מכדי שניתן יהיה להשיב עליה במסגרת הפורום

  • שאלות לפני יעוץ עו"ד
    טובה | 25/08/2009 11:58

    רוצים לעזור לבן ברכישת דירה בלי שזוגתו תוכל לקבל זכויות ברכוש. יש לו תינוקת בת 10 חודשים ושלושתם גרים במחסן משופץ ששייך למשפחה של האישה (גרושה) שהוא חי איתה. אם אנחנו עושים את הדברים הבאים זה מספיק מגן על הרכוש ?: נותנים לו מתנה דירה ששייכת לנו אבל קוראים לזה ירושה בחיים ומקבל רק אם יחתום לנו שהוא לא מעביר חצי על שמה ושהוא מחתים אותה על הסכם ממון ונותן לנו עותק נאמן למקור. כלומר, אם מעביר גם לה זכויות אז המתנה מבוטלת כי הפר חוזה. או : אם אנחנו נותנים להם לגור (הם רוצים לגור בעיר אחרת ולקנות על שם שניהם) ומחתימים אותה שזה בשכירות אצל עורך דין נוטריון, ושתצהיר שקודם היא גרה במחסן (ככה אם יפרדו היא לא תוכל לבקש לגור במשהו יותר טוב מהמחסן כמו שגרה קודם). בינתיים הבן לא הסכים לתנאים והוא כועס עלינו ובגלל הריב סגר את החשבון אשכול שלו שהיה בתנאים טובים בגללנו רק כי הייתי מורשת חתימה שם ופתח איתה חשבון משותף. איך אפשר לעשות שהוא יחשוב שנתנו לו את הדירה מתנה בלי תנאים ובעצם להגן על הדירה ממנה אם יקרה משהו? היינו אצל עורך דין שאמר שדרך הילד היא יכולה להשיג לא רק בית אלא אפילו לתבוע אותנו בנסיבות מתאימות כי אנחנו בעלי אמצעים (האישה יודעת רק על 3 דירות שיש לנו) וגם ששום בית משפט לא יאשר הסכם ממון מפלה כזה, בוודאי כשיש ילד בתמונה. הוא הציע שנשנה גישה ושנביא את הזוג הצעיר לפגישת פישור. זה נשמע לא רציני ונראה לנו שהוא רוצה להוציא מאיתנו כסף על פגישות, מעבר לזה שהאישה הזו היא בלתי נסבלת וכפוית טובה שמנסה להסית את הבן שלנו נגדנו. אנחנו הולכים לעורך דין אחר אבל רוצים להגיע עם ידע מקדים כדי לא לבזבז כסף סתם. האם לבן שלנו יש זכויות במחסן שבו הם גרים מזה שנתיים? אין להם שם חוזה והם עזרו בשיפוץ בסכום של 28 אלף שקל. אודה מאוד לתשובות. טובה

    • לצערי שאלתכם מורכבת מכדי שניתן יהיה להשיב עליה במסגרת הפורום  לת
      עו"ד מ. חשמונאי | 25/08/2009 12:28