זכויות ההורים לעומת זכויות הסבים - דיני משפחה

  • אפוטרופסות על נכד וירושה מבן
    אולגה | 25/08/2009 11:33

    הבן שלנו חולה סרטן, ואנחנו לא יודעים אם יצא מזה. הוא חי עם גרושה ויש להם ילד בן שנה וחצי. האמא של הילד נכה ולא עובדת והיא גם לא יכולה להיות אמא טובה. איך אנחנו דואגים לקבל את הילד אלינו אם הבן שלנו ימות? הבן שלנו לא מוכן לשמוע מזה. הבן גם ירש מהסבא דירה אבל הוא לא יודע את זה. העברנו לו כסף ואמרנו שזו הירושה מהסבא. האם זה עלול להתגלות? איך אנחנו מבטיחים שהעיזבון שלו, כסף בבנק, פנסיה שלו וירושת הדירה מהסבא יגיעו אלינו? מה העדיפויות לירושה מהבן אם יקרה לו משהו. האם זה מתחלק בינינו לבין הבן שלו, והאם גם לזוגתו מגיע (הרי לא נשואים)?

    • זכויות ההורים לעומת זכויות הסבים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/08/2009 12:23

      אולגה שלום, ראשית - צר לי על מצבו של בנכם, ואני מאחלת לו בריאות שלמה. לעניין הנכד - לצערי, גם במקרים חריגים, קודמות זכויות ההורים, שהם האפוטרופסים הטבעיים של הילדים, לזכויות הסבא והסבתא. לכן, כדי שהילד יוכל לחיות אצלכם, יהיה עליכם להוכיח לביהמ"ש שטובת הילד מחייבת להוציא אותו מחזקת אמו ולהעבירו אליכם. ביחס לירושה, אם הבן שלכם לא יערוך צוואה, ויהיה בן הזוג (הידוע בציבור) של אותה אשה, היא והנכד יהיו היורשים. לכן, כדי שהירושה שקיבל תעבור אליכם, יש לשכנע אותו לערוך צוואה לטובתכם. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים