תשובה

  • הריון
    נועה | 24/08/2009 20:59

    אינני יודעת אם זה הפורום המתאים...בזמן האחרון יצאתי עם בחור במשך תקופה מסויימת ולצערי נכנסתי ממנו להריון, שנינו רווקים ועקב גילי הצעיר(24) החלטתי שאין ברצוני להמשיך עם ההריון ולבצע הפלה, סיפרתי לבחור ממנו נכנסתי להריון שאני בהריון וברצוני לבצע הפלה והוא החליט כי אינו מעוניין שאבצע הפלה ושיש גם עבורו מקום לבחירה ומכיוון שהוא לא צעיר(33) הוא מאוד רוצה את התינוק ומאיים לתבוע אותי בבימ"ש במידה ואבצע הפלה ללא אישורו. ברצוני לדעת האם יש שחר בדבריו? האם יש לו זכות כלשהי לקבוע את גורלי בעניין ההפלה? האם יכול לחייב אותי להמשיך עם ההריון או לחילופין במידה ואחליט להמשיך את ההריון האם הוא יכול לדרוש זכויות מסויימות לגבי הילד?האם יכול לחייב אותי להיות עימו בקשר או לתבוע אבהות? אודה לתשובה

    • תשובה
      עו"ד | 24/08/2009 22:13

      א. יש לך זכות על גופך במקרים נדירים יתערב בימ"ש בהחלטתך . ב. במידה ותלדי האבא חייב במזונות ולכן יש לו זכות לראות את הילד . אם את רוצה להפסיק את ההריון תפסיקי מבלי לידע אותו ואם הוא ישאל לאחר מכן ,תגידי לו שזה לא היה רצוני ותנפנפי אותו. ואם יש לו בעיה שינסה את מזלו בבימ"ש דבר אשר יגרום לו הוצאות מיותרות לשווא .

    • האם אפשר להכריח אשה לא לעשות הפלה ? - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/08/2009 11:59

      נועה שלום, גם אילו הייתם נשואים, לא ניתן היה להכריח אותך להמשיך את ההריון. הזכות שלך לקבל החלטות ביחס לגופך גוברות על כל זכות של אדם אחר, ולכן גם אם ינסה לתבוע - תביעתו תדחה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים