עדיף לעשות הסכם ממון

  • מגורים משותפים וזכויות על דירה
    שלומי | 21/08/2009 17:26

    שלום רב אני וחברתי מכירים מזה שנה. לפני כחודש הצעתי לה לעבור אלי לגור ביחד. הדירה שאני גר בה היא בבעלותי (נשארה לי עליה הלוואה של כ 20000 ש"ח שאני משלם מידי חודש דרך המשכורת). השאלה שלי האם לחברתי יוכלו להיות איזשהם זכויות על הדירה אם במידה נפרד ? האם השתתפות או אי השתתפות בתשלומי חשמל וארנונה משנה במשהו את זכאותה או אי זכאותה של חברתי על דירתי? תודה רבה.

    • עדיף לעשות הסכם ממון
      ירוחמי | 21/08/2009 23:46

      ובהסכם לפרט את הכל .שהדירה היא בבעלותך ושלא יהיו לה שום זכיות ואו תביעות על הדירה.אני מניח שקשה לבקש זאת ממנה,אך לדעתי היא יכולה לטעון שהיא ידועה בציבור ומאותה תקופה היא שותפה מלאה לכל מה שתיצברו יחד,לכן היא יכולה לטעון שהתשלומים הנותרים למשכנתא הםחלק מההוצאות שלה,מכאן היא יכולה לתבוע חלק מהדירה. תודה יהודה

    • זכויות בדירה של השני אם משלמים משכנתא - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 23/08/2009 11:58

      שלומי שלום, ככל שתגורו בדירה יותר שנים, יש יותר סיכוי שאם העניין יגיע לערכאות, יקבע שיש לה זכויות בדירה שלך. כמו כן, ככל שמשתתפים יותר בהוצאות החיים, מראים יותר על כוונת שיתוף, אשר גם היא תכנס למכלול השיקולים. שקול לערוך הסכם ממון. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים