תשובה

  • גירושין + זכיה בלוטו
    דפנה | 19/08/2009 15:26

    התגרשתי מבעלי. המשכתי להתגורר איתו ( בשל מצב כלכלי רעוע ). לאחר הגירושין הבאנו ילד נוסף. התמזל מזלי וזכיתי בלוטו בחצי מליון שקל. הכסף נכנס לחשבון שלי מבלי שידע על כך. לפני חודש עברתי דירה ( עם ילדיי ) בתואנה שנמאס לי להתגורר איתו. כעבור כמה ימים נודע לו על זכייתי והוא תבע ממני את מחצית מסכום הזכיה בתוענה שיש לו חלק בזכייה כיוון שהתגוררנו יחד והוא פירנס אותי אני מבקשת לשאול האם יש לו זכות על כספי הזכייה ? האם הוא יוכל לתבוע בבית המשפט מחצית מהסכום או לא ? האם יש לו זכות לא לשלם מזונות לילדיי בתואנה שמחצית מהסכום שייך לו ? אודה לתשובתכם

    • תשובה
      michal_r_a | 19/08/2009 18:47

      התשובה באם מגיע לו מחצית הסכום או לא תלויה אם היה ביניכם שיתוף כלכלי בתקופה בה נרכש כרטיס הלוטו בגינו זכית או לא. אם בעלך לשעבר יצליח להוכיח שהיה שיתוף כלכלי הוא יצליח בתביעתו, למרות שיש לו קשיים לאור העובדה שהייתם גרושים למיטב הבנתי בתקופה שרכשת את כרטיס הלוטו, והעובדה שהוא פרנס אותך יכולה להתפרש כמתנה ממנו אליך, אך הכל תלוי בנסיבות המקרה ותלוי כמובן אם ביהמ"ש יתרשם שהיה ביניכם שיתוף כלכלי או לא. קשה לייעץ לך בעניין זה תחת הפורום הזה. בכל מקרה גם אם יש מחלוקות רכושיות ביניכם , אין לו זכות שלא לשלם מזונות לילדייך, אולם הדבר עשוי להוות עילה להגשת תביעה להפחתת מזונות בשל שינוי נסיבות מהותי.

    • האם כספי זכיה בלוטו הם רכוש משותף - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 20/08/2009 01:47

      דפנה שלום, ראשית, ברכות על הזכיה. אין ספק שזכיה כזו לאדם, בעיקר הורה לילדים, אשר מצבו הכלכלי רעוע, היא ברכה מהשמיים. לגופו של עניין, העובדה שנשארתם לחיות יחד ואף הבאתם ילד נוסף לעולם, מהווה לפחות ראיה לכאורה כי למרות הגירושין המשכתם בחיי הזוגיות, כידועים בציבור, ולכן לכאורה בעת הזכיה היה שיתוף ביניכם. יהיה צורך בראיות חזקות ל"אי-שיתוף" כדי לשלול טענה כזו של האב. לגבי המזונות, אין בכך כמובן כדי לפטור את האב מתשלום המזונות לילדים, ואם המזונות נמוכים וקרובים למינימום, אין בכך גם כדי להוות עילה להקטנתם, שכן חובתו של האב (היהודי) היא אבסולוטית, ביחס לצרכים ההכרחיים, ללא קשר ליכולתה הכלכלית של האשה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים