תשובה

  • מזונות קטין
    אלונה | 19/08/2009 12:17

    אני הודיה , בעלי נוצרי ממוצא אוקראיני עלה לארץ מרוסיה שאלתי היא: אם יש לו דין אישי נוצרי לאיזו כת של נצרות הוא משתייך? האם באותה כת יש חיוב אפסולוטי למזונות? או יחול חוק המזונות -יחס הכנסות , כדי שדין יהודי לא מחייב את האב היהודי לשלם מזונות על פי דינו האישי לילד שנולד לאישה נוצריה ומכאן החיוב על פי חוק המזונות

    • תשובה
      עו"ד מיכל ריינס-עמירה | 19/08/2009 18:57

      מאחר ואתם זוג מעורב חל עליכם חוק המזונות האזרחי, ותהיה התחשבות בהכנסות שני הצדדים

      • לעו"ד מיכל ריינס מאלונה
        מזונות ילדים | 19/08/2009 21:24

        מזונות ילדים חלים על פי דין האישי של האב אם הוא נוצרי אזי דין נוצרי איני יודעת לאיזה סוג נצרות משתייכים אוקראינים בזה שאני יהודיה , לא באופן אוטומטי חל חוק המזונות, אם הדין האישי של האב מחייב אותו באופן אבסולוטי אזי לא יחול חוק המזונות כשיש דין האישי יחול דין אישי זה הכלל, הדין האישי של היהודים פוטר את האב מלשלם מזונות לילדיו הגויים אם אישתו לא יהודיה. ולכן במקרה הזה יחול חוק המזונות או אם האב חסר דת ואני יהודיה אז יחול חוק המזונות יחס הכנסות אני חושבת שאת טועה תוכלי לבדוק זאת לעומק

        • איזה דין חל בעניין מזונות הילדים - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 20/08/2009 02:02

          אלונה שלום, את צודקת שהדין החל על החייב במזונות ילדים הוא הדין האישי שלו. רק במקרה בו אין חיוב במזונות, עפ"י הדין האישי, חל חיוב עפ"י חוק המזונות (כדי שלא יישאר קטין ללא מזונות). לצערי לא ידוע לי לאיזו כת של הנצרות שייכים הנוצרים מאוקראינה, או לחילופין האם כל הנוצרים מאוקראינה שייכים לאותה כת. שאלה זו הייתי מנסה לברר אצל בעלך ובהנחה שאינו מוכן לענות - אצל אנשי דת נוצריים ו/או מכרים עולים מאוקראינה ו/או שגרירות אוקראינה בישראל וכד'. בהצלחה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

        • תשובה
          עו"ד מיכל ריינס-עמירה | 20/08/2009 10:28

          אתם צודקים, אכן החוק קובע שמזונות יקבעו עפ"י הדין האישי של החייב במזונות ולכן ביהמ"ש יבחן מה קובע הדין הנוצרי-אוקראיני במקרה שכזה. עם זאת אל לכם לשכוח שכיום לאור הלכת צינובוי ואוחנה, ביהמ"ש בוחן בסופו של דבר את הכנסות שני הצדדים יחדיו וגוזר מהם את חובת המזונות של האב מחד והאם מאידך, והאשה ככל הנראה לא תצליח להתחמק מבחינת יכולתה הכלכלית אלא אם הדין הנוצרי-אוקראיני קובע כי כל חובת המזונות הן בדבר הצרכים ההכרחיים והן בדבר הצרכים שאינם הכרחיים חלים על האב.