תשובה

  • אי תשלום מזונות זמן רב..
    מיטל | 19/08/2009 11:22

    שלום,מזה 5 שנים אני לא מקבלת מזונות מבעלי הסכום הוא 1898 ש"ח "המזונות צמודים למדד יוקר המחייה בסיס חודש ינואר 2000 ויעודכנו כל 3 חודשים" היום אני רוצה לקבל את המגיע לי ולכן אני רוצה לדעת 1. איך נעשה החישוב האם מכפילים את מספר החודשים בסכום הבסיסי?? 2. האם יש ריבית? 3. איך מחשבים את המדד? 4. מה הם האפשרויות העומדות בפניי בהנחה שהגרוש לי יסכים לשלם לי?

    • תשובה
      עו"ד מיכל ריינס-עמירה | 19/08/2009 18:59

      במידה והנכם זוג יהודים שחל עליכם הדין היהודי / הדין האישי ולא חוק המזונות, אזי הנך יכולה לממש את פסק הדין באחת מלשכות ההוצאה לפועל בארץ . באם הנכם זוג מעורב, חל חוק המזונות, והנך עשויה למצוא עצמך במצב שתחשבי כמי שויתרת ותוכלי לממש מזונות רק עבור תקופה של שנתיים לאחור. החישוב נעשה אוטומטית בלשכת ההוצאה לפועל עם ריבית מתאימה.

    • איך מחשבים חוב מזונות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 20/08/2009 02:09

      מיטל שלום, בעקרון, כדי לגבות חוב מזונות, יש לפנות ללשכת ההוצאה לפועל, ולפתוח תיק מזונות. החישוב יהיה עפ"י סכום הבסיס, כפול הפרשי ההצמדה בין מדד הבסיס לבין מדד חודש התשלום, כאשר ההגדלה היא רק כל חודש רביעי (3 חודשים אותו הסכום). בנוסף יש להוסיף לכל סכום שקיבלת (לאחר חישוב ההצמדה), את הפרשי הריבית וההצמדה ביחס לחוב בהוצל"פ, עפ"י חוק פסיקת ריבית והצמדה. מומלץ מאוד לפנות לרואה-חשבון או עו"ד העוסק בענייני הוצל"פ, אשר להם תוכנה לחישוב סכומים אלה, בעיקר כשמדובר בחישוב לגבי חודשים רבים. עם זאת עליך לדעת שעפ"י חוק המזונות, יש בעקרון לבקש את אישור ביהמ"ש לגבות מזונות יותר משנתיים אחורה. אמנם קיימת מחלוקת פוסקים האם הוראה זו חלה גם על חייבים אשר חל עליהם הדין האישי ולא חוק המזונות, אולם בהחלט יתכן שהיה ותעלה טענה כזו ע"י החייב, היא תתקבל ע"י ראש ההוצאה לפועל. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • הבהרה
        עו"ד מיכל ריינס-עמירה | 20/08/2009 10:25

        פסיקה רבה קובעת שכשעל הצדדים חל דין אישי לא חל חוק המזונות ועל כן סעיף 11 לחוק המזונות אינו חל במקרה זה וניתן להגיש בקשה לביצוע פסק הדין למזונות לתקופה של יותר משנתיים. כמובן שיהיה משקל לשיהוי והיא תצטרך להסביר מדוע השתהתה עד כה אבל אין מניעה להגיש בקשה לביצוע פסק הדין.