למי עוברת הירושה- דיני משפחה

  • ירושת לאחים שמתו
    אורן | 17/08/2009 18:05

    דודי הלא נשוי נפטר ורק שלושה מאחיו נותרו בחיים. השניים שנפטרו קודם לפטירתו הורישו את רכושם בצוואה. האם רכושו של דודי עובר ליורשיהם של האחים שנפטרו טרם מותו?

    • למי עוברת הירושה- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 17/08/2009 23:06

      שלום רב הכלל הוא, ע"פ חוק הירושה, שיורשיו של אדם באים במקומו, כך שבמידה ונפטר אדם שאמור היה לקבל ירושה ויש לו צאצאים הרי הם יקבלו את חלקו בירושה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • תודה והבהרה נוספת
        אורן | 17/08/2009 23:39

        ומה אם אחד האחים שנפטר היה ללא ילדים והותיר בצוואה לאישתו את נכסיו ואשתו אף היא נפטרה והותירה את רכושה לאחייניה. האם אחייניה זכאים לירושת דודי אף כי אינם בני משפחתו? איפה זה נעצר?