ערעור על הרחקה בצו הגנה - דיני משפחה

  • עזרה ממש דחופה
    דנה | 15/08/2009 23:47

    עזרה ממש דחופה. אני בת 21 משפחתי מונה 6 ילדים ואני הגדולה. מאז שאני זוכרת את עצמי יש אלימות בבית של אימי כלפי הילדים שחיים בבית. לפני קצת יותר מחודש הייתי בבית (אני בעיקרון לא גרה בבית אלא בדירת סטודנטיות אבל נסעתי לביקור) ואימי הפעילה אלימות כלפי אחותי הקטנה (בת 12) אני בנסיון להגן עליה הפעלתי אלימות כלפי אימא שלי בכך שהרמתי אותה מאחותי והחזקתי אותה עד שאחותי ברחה לחדרה. אימא בתור "עונש" הוציאה נגדי צו הרחקה מהבית. בחקירה מרוב לחץ סירבתי לשתף פעולה ופשוט חזרתי על האמירה שזה היה הגנה עצמית ולא הסברתי. לאחר מכן בעזרה של אנשים טובים ממקום העבודה שלי הבנתי שעשיתי טעות אבל היה קצת מאוחר מדי. לפני יומיים היה דיון בבית משפט ובו השופטת החליטה להאריך את צו ההרחקה ב-6 שבועות ולחייב אותי בסכום גבוה של כסף כפיצוי. במהלך המשפט שטענתי כי זה היה מתוך רצון להגן על אחותי השופטת אמרה שאם אני חושבת שהמצב מצדיק אז אני אמורה לפנות למשטרה אבל זה עדיין לא מצדיק אלימות מציידי ולכן זה הפסק שלה. האם יש מה לעשות כעת כדי לשנות את המצב. איך אני אמורה לפעול כעת והאם אני יכולה להצליח בעירור או שזה סיכון מיותר? אשמח לתשובה מהירה! תודה

    • ערעור על הרחקה בצו הגנה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 16/08/2009 19:09

      דנה שלום, האם ההליכים התקיימו במסגרת הליך פלילי או במסגרת בקשה לצו הגנה בביהמ"ש לענייני משפחה ? וכן - האם ה"פיצוי" הוא במסגרת קנס או הוצאות משפט. אם מדובר בהליך פלילי - היוועצי בעו"ד המתמחה בפלילים ביחס לכדאיות הגשת ערעור. אם בביהמ"ש לענייני משפחה (כהליך אזרחי) - ערעורים על הוצאות משפט בד"כ נדחים. בכל מקרה, אם את דואגת לאחייך ולמרות הקושי שבדבר, שיקלי לפנות לגורמי הרווחה באיזור מגוריהם, כדי שיבחנו את המצב בביתם. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • מדובר על דיון בבית משפט לעייני משפחה
        דנה | 16/08/2009 20:17

        מדובר על דיון שהיה בבית משפט לעייני משפחה למיטב ידיעתי כהערכה של הצו הרחקה. לא הבנתי כ"כ מה הקשר הוצאות כאן הרי למה שיהיו לאמי הוצאות אמי לא לקחה עו"ד. וד.א מחלקת הרווחה מוערבת בהכל אבל לא עושה כלום כך שלצערי לא זה הפיתרון

        • צו הגנה - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 16/08/2009 21:49

          דנה שוב שלום, פסיקת הוצאות אינה קשורה למינוי עו"ד (שאז פוסקים שכ"ט עו"ד), ולכן תתכן פסיקת הוצאות משפט לצד המפסיד, גם אם הצד השני לא היה מיוצג. בעניין שרות הרווחה - הייתי מאוד ממליצה להיעזר בשרותי עו"ד, שכן לצערנו לעיתים קרובות כשנכנס עו"ד לתמונה, ההתייחסות כולה משתנה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים