איזון משאבים כאשר המשאבים הצטמצמו - דיני משפחה

  • האם מבצעים איזון משאבים גם כאשר היה קיטון במשאבים
    יוםולילה | 15/08/2009 22:55

    הייתי נשוי חמש שנים. במהלך חמש שנים אלו אשתי היתה בזבזנית יותר ממה ששמתי לב וירדתי מנכסי כמיליון ש"ח. לאחר הגירושין תבעתי אותה על איזון משאבים, והמומחה שמונה מטעם בית המשפט קבע שבאיזון המשאבים היא צריכה לשלם לי חצי מיליון ש"ח כדי לאזן משאבים. השופט קבע כי היא לא צריכה לשלם לי שום דבר כי איזון משאבים עושים רק אם היתה צבירה של נכסים ולא במקרה של "קיטון בנכסים". האם השופט צודק או שיש פסיקה או חקיקה שאומרת מפורשות "מאזנים גם במקרה של ירידה בנכסים". אני רוצה להדגיש שזו היתה הסיבה היחידה שהוא כתב בפסק דין, בלי שציטט אף פסק דין ולא אף תירוץ אחר.

    • איזון משאבים כאשר המשאבים הצטמצמו - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 16/08/2009 19:00

      שלום רב, על פניו החלטת ביהמ"ש נראיית מאוד מוזרה, ולכן יש לבחון היטב את חוו"ד המומחה ואת פסה"ד כדי להבין מהם נימוקי ביהמ"ש לאי קיום איזון משאבים. מכל מקום, יש לטפל בעניין במהירות, כדי לא להחמיץ את המועד לערעור, היה ותחליט לערער. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים