גירושין או ביטול נישואין

  • ביטול נישואים בארה"ב
    מירי | 15/08/2009 22:28

    שלום, אני בת 27 ולפני 7 שנים התחתנתי עם בחור אמריקאי.החתונה נערכה ע"י שופט בבית משפט בארה``ב.מספר חודשים לאחר שנישאנו הוא נהיה אלים כלפי ועזבתי אותו וחזרתי לארץ מיד לאחר מכן מבלי להתגרש (זאת כי פחדתי שהוא יפגע בי פיזית,אז הייתי חייבת לעזוב מבלי שידע).רציתי לדעת אם אני נחשבת לנשואה .אני שואלת מכיוון שאנשים שמבינים בנושא, פחות או יותר,אמרו לי שיש חוק כזה בארה``ב שאומר שאם זוג נשוי והם לא חיים ביחד מעל לתקופת זמן מסוימת,הנישואים מבוטלים ואין צורך להתגרש.רציתי לדעת מה אומר החוק בנושא והאם אני צריכה להתגרש ממנו כדי להתחתן עם בן זוגי. תודה מראש.

    • גירושין או ביטול נישואין
      *** צונזר *** | 16/08/2009 12:15

      שלום מירי, במדינות מסוימות בעולם, קיים הליך של "ביטול נישואין", או הליכים פשוטים של גירושין במקרה של פירוד בפועל במשך מספר שנים. יחד עם זאת, חייבים כן לקיים הליכים משפטיים ולקבל פסק דין בעניין. ברגע שהתחתנת, ע"פ החוק הישראלי את נשואה, ואם תינשאי למישהו אחר מבלי להתגרש, את עוברת על החוק. אפשר לנהל את הליכי הגירושין גם מישראל, תוך משלוח כתבי בי-דין לארה"ב. הליכי גירושין בין יהודיה ללא יהודי נקראים "התרת נישואין", והם מתנהלים בבית משפט לענייני משפחה. בברכה, ויקטוריה גלפנד

      • שאלה נוספת
        מירי | 16/08/2009 19:40

        שוב שלום, תודה על התשובה בנוגע לשאלתי.יש לי עוד שאלה.רציתי לדעת האם יש צורך בעו"ד על מנת לבצע את "התרת הנישואין"?

        • התרת נישואין / גירושין - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 16/08/2009 19:48

          מירי שלום, בהנחה שבעלך האמריקאי אינו יהודי, ולכן ההליך הנכון הוא התרת נישואין" ולא גירושין, ניתן לפנות לבד לביהמ"ש לענייני משפחה, אולם כיוון שנדרשים טפסים, מסמכים מתורמים ומאומתים וכן תצהירים רבים - היעיל ביותר יהיה לבצע זאת באמצעות עו"ד. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים