השקעה בדירה הרשומה על שם בן הזוג השני - דיני משפחה

  • חלוקת רכוש
    נפתלי | 09/08/2009 00:21

    התחתנתי בשנת 1986 . בשנת 1992 קיבלה אשתי דירה במתנה מאמה. בשנת 1993 אני ואשתי לקחנו משכנתא של 30000 דולר לשם שיפוצים בדירה. בשנת 2000 רכשנו דירה בזיכרון יעקב בעלות של 280000 דולר . הורי מימנו שליש מהדירה והשני שליש הנותרים היו אמורים להיות משולמים ממכירת הדירה בנתניה. בפועל הדירה בנתניה לא נמכרה ושארית הסכום שולם מהלואה שאשתי לקחה מאמה וממשכנתא שלקחנו ביחד.את הדירה בנתניה השכרנו. בשנת 1997 פוטרתי מעבודה בה הרווחתי משכורת שהספיקה למחייתנו למרות שאשתי לא עבדה. המשכורות שהרווחתי מאז היו נמוכות בהרבה משכרי הקודם ונאלצתי לאכול את כל חסכונותי ,כלומר הפיצויים שקיבלתי וקופות הגמל. בגלל קשיים כלכליים נאלצנו למכור את הדירה בזיכרון ולחזור לדירה בנתניה בשנת 2002 . לאחר שהחזרנו את ההלואות לאמה של אשתי ולמשכנתאות על שתי הדירות נותר בידי סכום כסף של כ-70000 דולר. מכיון שעדיין משכורתי היתה נמוכה ואשתי לא עבדה נאלצתי לאכול גם את הסכום הזה שהתכלה תוך 5 שנים. כרגע אני ואשתי בהליכי גירושין. היא מתגוררת בדירתה עם בני הקטין ואני מתגורר בדירה השייכת לאבי עם שתי בנותי הבגירות. אני נותרתי חסר כל וללא כסף ואשתי טוענת שלא מגיע לי כל חלק מדירתה ובנוסף היא דורשת את כתובתה בסך של כ-100000 שקל. אני משלם כרגע מזונות לבני הקטין בסך 1350 שקל ומזונות אשה בסך 1500 שקל. משכורתי נטו כ-6000-6500 שקל בחדש. האם מגיע לי על פי החוק חלק מהדירה?

    • השקעה בדירה הרשומה על שם בן הזוג השני - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 09/08/2009 23:59

      נפתלי שלום, על פניו נראה שאכן מגיע לך החזר השקעה ו/או חלק בדירת אשתך, אולם יש לבחון לעומק את כל התגלגלות הכספים, כדי לדעת מה לדרוש. לאור דבריך בעניין התביעות מולן אתה מתמודד, מומלץ מאוד שלא תופיע לדיונים בביה"ד/ביהמ"ש ללא יצוג. בהצלחה ובברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים