מצטער, הנה השאלה בלי שגיאות תחביר וכתיב

  • עזרה בדיני ירושה
    ShaiGe | 08/08/2009 15:30

    שלום. שאלתי נוגעת לסיטואציה שבה 2 אחים נשואים עם ילדים ירשו את דירת הוריהם, והשכירו אותה. התחלקו בשכ"ד חצי חצי. לאחר מספר שנים נפטר אחד האחים. מה קורה לחלקו בדירה? האם הדירה עוברת לירושתו הבלעדית של האח השני? או האם שהחלק של האח הנפטר בדירה היא גם כן חלק מרכושו, שעובר לאשתו וילדיו? במקרה כזה, איך מתחלקת החלק בדירה בין יורשיו? תודה רבה, שי

    • מצטער, הנה השאלה בלי שגיאות תחביר וכתיב
      ShaiGe | 08/08/2009 15:38

      שלום. שאלתי נוגעת לסיטואציה שבה 2 אחים נשואים עם ילדים ירשו את דירת הוריהם, והשכירו אותה. התחלקו בשכ"ד חצי חצי. לאחר מספר שנים נפטר אחד האחים. מה קורה לחלקו בדירה? האם הדירה עוברת לירושתו הבלעדית של האח השני? או שהחלק של האח הנפטר בדירה הוא גם כן חלק מרכושו, שעובר לאשתו וילדיו? במקרה כזה, איך מתחלק החלק בדירה בין יורשיו? תודה רבה, שי

      • אם נפטר יורש מי מקבל את חלקו בירושה - דיני משפחה
        עו"ד מיקי חשמונאי | 08/08/2009 21:57

        שי שלום, את חלקו של האח בירושה יקבלו יורשיו. אם היתה צוואה - בהתאם להוראות צוואתו. אם לא היתה צוואה- בהתאם לחוק הירושה : חצי לאשה והחצי השני בחלקים שווים בין ילדיו. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים