מה אפשר להפסיד אם עושים הסכם ממון - דיני משפחה

  • הסכם ממון לאחר הנישואים
    אמיר | 08/08/2009 10:46

    שלום, אני ואשתי מתכוונים לרכוש דירה. לשם כך ההורים של שני הצדדים מוכנים להשתתף במימון הדירה. ההורים של אשתי מוכנים לתת לנו סכום הגבוה משמעותית מהסכום אותו נותנים ההורים שלי, בתנאי שאחתום על הסכם ממון על פיו ההפרש בין הסכום שהם נותנים לסכום שהורי נותנים, ישאר רק של אשתי במקרה של גירושין. עקרונית אין לי בעיה עם זה, אבל אני תוהה אם יש לי מה להפסיד מחתימה על הסכם כזה בתרחיש עתידי של גירושין מעבר לסכום ההפרש הספציפי. כלומר - במידה וחס וחלילה נתגרש, אין לי בעיה שנמכור את הבית , קודם ניתן לאשתי את הסכום הנוסף שהוריה נתנו ורק את השאר נחלק בינינו חצי חצי. אבל - האם אני עשוי לצאת מכך מפסיד היות וסכומים אחרים נוספים אותם אני עשוי לקבל (גם אם לא צפויים כאלו סכומים משמעותיים) לא יכללו בהסכם מקביל? כמו כן, האם יוכלו לדרוש ממני את הסכום צמוד למדד או שווי שימוש בדירה שנקנתה בעזרת הסכום? אודה מאוד לעזרתכם בעניין רגיש זה. תודה רבה, אמיר.

    • מה אפשר להפסיד אם עושים הסכם ממון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 08/08/2009 21:47

      אמיר שלום, הסכם ממון יכול להתייחס לנכס מסויים או להתייחס לכלל הנכסים. הכל תלוי בניסוח ההסכם. כך גם לגבי הסכום שתצטרך להחזיר - האם נומינלי / צמוד / מט"ח או באחוזים מהדירה (כך שאם שוויה יעלה - תקבל יותר ולהיפך). באותו הסכם תוכלו להתייחס גם למה שיקרה עם כספים נוספים - מתנות מההורים למשל -שכל אחד מכם יביא בעתיד. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים