מתי אשה יכולה לתבוע מבעלה מזונות אשה - דיני משפחה

  • מתי אישה יכולה לתבוע מגבר מזונות עבור אישה?
    ק"מ | 07/08/2009 19:09

    אני נמצאת בקשר זוגי (9 חודשים) עם גבר פרוד (הוא גר מחוץ לבית שנה וחודשיים). בן-זוגי הוצא מהדירה אותה שכרו ע"י צו משטרתי, ובעצם כך חזר לגור בביתם (שהושכר קודם ) ושעליו הם עדין משלמים/לא משלמים-משכנתא. הם נמצאים בהליכים משפטיים בעיניני המשמורת על הילד, תשלומי המזונות והדירה, והכל הסתבך עוד יותר כי בנתיים פרודתו העבירה את בנם,ללא ידיעתו, לגור במקום מרוחק ממנו. בן-זוגי חושש להכיר לי את בנו מכוון שהדבר יגיע לפרודתו וכך היא תוכל להשתמש בזה ולתבוע ממנו גם מזונות עבור אישה. אנחנו חיים ב-2 ערים שונות. האם במקרה שתדע שיש לפרוד שלה חברה זה יתן לה "קייס" להקשות עליו את תנאי הגירושין, משמורת, מזונות או לתבוע אותו בסעיף זה, ומה בעצם המשמעות של מזונות עבור אישה? מחכה מאוד לתשובתכם הבהירה

    • מתי אשה יכולה לתבוע מבעלה מזונות אשה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 08/08/2009 21:33

      שלום רב, בקצרה - אשה יכולה לתבוע מזונות אשה מבעלה/בן זוגה כאשר בין השאר כאשר היא מוכיחה שהפירוד נובע ממנו או מנסיבות הנובעות מהתנהגותו כלפיה, וכי בחיים המשותפים הוא פירנס אותה מעבר להכנסה שלה. כמובן שיש לבחון כל מקרה לגופו. כשרוצים להקשות את הליך הגירושין, ניתן לעשות זאת, בין אם זה מסיבות של בת זוג לפרוד ו/או כל סיבה אחרת. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • שאלה נוספת להבהרה בעיניין מזונות אישה
        ק"מ | 09/08/2009 00:04

        תודה על תשובתך המהירה, ובכל זאת עוד שאלה להבהרה האם אפשר לתבוע את מזונות האישה כאשר 1.האישה היא זאת שיזמה את הפרידה . 2.הפרידה שלהם נעשתה לפני שאנחנו הכרנו,כך שאני לא הסיבה לפרידה. 3.הכרתי אותו כשכבר גר מחוץ לבית. 4. שנינו לא חיים כעת באותו בית. תודה שוב על השירות והעזרה ק"מ