תשובה

  • צוואה לפני חתונה
    יהב | 07/08/2009 18:35

    אני גרושה עם שני ילדים בוגרים. בן זוגי החדש מעונין להתחתן ולא רוצה לעשות הסכם ממון. יש לי דירה בבעלותי אותה אני רוצה להוריש רק לילדי ולא לאף בן זוג. אם אכתוב צוואה ובה אחלק את הדירה בין שני ילדי - לפני החתונה - האם תהינה לו זכויות על הדירה בכל זאת אחרי החתונה?. תודה רבה

    • תשובה
      michal_r_a | 08/08/2009 08:45

      יתכן שבנסיבות מסויימות בן זוגך החדש יוכל להוכיח שהיתה לך כוונת שיתוף ספציפית לשתף אותו במחצית הדירה ובעצם גם אם תעשי תצוואה לטובת ילדייך הוא יקבל מחצית הדירה לא במסגרת הצוואה אלא במסגרת השיתוף. תמוהה בעיני התנגדותו לחתימה על הסכם ממון ולדעתי עלייך להגן על רכושך כך שבשום נסיבות רכושך לא יהיה משותף למעט נכסים שתסכימו מפורשות שיהיו משותפים. את צריכה ללכת להתייעץ. מיכל ריינס-עמירה, עו"ד

      • אם בכל זאת הסכם ממון
        יהב | 08/08/2009 11:26

        אם אצליח לשכנע אותו להסכם ממון שבו אין לו חלק ברכוש שלי פלוס עושה צוואה המורישה הכל לילדי בלבד - האם זה יכסה את כל האפשרויות? תודה

        • הסכם ממון וצוואה
          michal_r_a | 08/08/2009 17:18

          לטעמי כן

    • האם צוואה יכולה לבוא במקום הסכם ממון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 08/08/2009 21:28

      יהב שלום, כפי שנעניית ע"י מיכל, הסכם ממון מתייחס לחלוקת הרכוש בין בני הזוג, ומכאן שאם ייקבע שלבן הזוג יש זכויות ברכוש, חלקו ברכושך יופחת מהעזבון, והוראות הצוואה יחולו על יתרת הרכוש בלבד. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים