האם כסף שניתן ע"י הורים הוא הלוואה או מתנה

  • מתנה כספית שהתקבלה, במקביל נחתם הסכם להחזרת הכסף!?
    ארנון | 06/08/2009 13:33

    מבולבלים? קיבלתי מאימי לפני כ 7 שנים סכום כסף נאה כעזרה לרכישת בית, כשאימי שמעה כי בת הזוג שלי תגור עימי ואף תשקיע כסף בבית ביקשה שנחתום איתה הסכם להחזרת הכסף (תוך 18 חודש) וזאת על מנת למנוע מבת הזוג ל"הונות" אותי. הכסף מעולם לא הוחזר ואף לא התבקשתי להחזירו. אני בטחתי בבת הזוג ב100 %. היום לאחר שהתגלע סכסוך ביני לבין אימי היא תובעת את הכסף ומציגה את ההסכם שנחתם ביננו. הנושא הגיע לבית משפט. מה הסיכויי שלי? מה אני צריך להוכיח ואיזה טיעונים להביא על מנת לשכנע את בית המשפט שההסכם היה למען ביטחון של אימי. ברצוני לציין שהיום בת הזוג דאז הינה אישתי וכן שהסכום שרשום בהסכם ובתביעה של אימי אינו זהה לסכום שקיבלתי ממנה (יש הבדל של כ-15000 שקל). נא ע ז ר ת כ ם !! תודה תודה .

    • האם כסף שניתן ע"י הורים הוא הלוואה או מתנה
      עו"ד מיקי שיפמן | 06/08/2009 21:00

      שלום רב ראשית יש לבחון כל מקרה לגופו. לאחרונה ניתן פס"ד שקבע כי סכום כסף שניתן ע"י הורים הוא מתנה ולא הלוואה, אבל אי אפשר להסיק שזה הכלל ויכול מקרה להיות שונה ובמידה ויוכח שזו הייתה הלוואה תאלץ להחזיר את הכסף. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • המשך לפנייתי: מה לגבי הסכום?
        ארנון | 07/08/2009 03:16

        סכום (הקרן) אותו אני נתבע לשלם, אשר מופיע בהסכם, אינו זהה לסכום אותו קיבלתי בפועל, האם יש לנושא זה משקל מבחינת התביעה? למעשה האם תובעת סכום שלא תוכל להוכיח כי שולם לי? בזמנו (כשנחתם הסכם ההלוואה (המתנה)) לא ייחסנו חשיבות רבה למספרים כי דובר במתנה.