זכויות ידועה בציבור - דיני משפחה

  • זכויות ידועה בציבור
    א | 01/08/2009 23:40

    שלום, הורי בעלי משק חקלאי במושב מזה 30 שנים אשר קבלוהו בירושה מסבי . סבי מזה 34 שנים התגורר עם בת זוג ללא נישואין (מתוך כורח ולא בחירה עקב טענתה כי בנה הוא גם בנו של סבי)ביחידת דיור המהווה חלק מבית הוריי... לפני שבועיים סבי נפטר ועל ערש דווי ביקש מאיתנו לפנות לבני משפ' שיקחוה ויטפלו בה... שאלתי היא: 1.האם הוריי מחוייבים עפ"י דין לאפשר לה להמשיך להתגורר בביתם וזאת כאשר היא אינה משלמת ולו שקל אחד בעבור מחייתה (כולל תשלומי מים חשמל ארנונה וכו..) 2.האם הוריי יכולים לדרוש ממנה לעזוב כי סבי נפטר ואין מי שיטפל בה וידאג לה? מבחינת הוריי הם משאירים אותה מתוך רחמים אך היא מתנהגת בצורה מאוד לא יפה,צועקת וחושבת שחייבים לה... פשוט בחוצפה שאין דוגמתה... לתשובתך המהירה ,אודה.

    • זכויות ידועה בציבור - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/08/2009 16:13

      שלום רב, בהנחה שיחידת הדיור בה התגורר סבך היתה בבעלות הוריך ולא בעלות הסב, הרי שהסב ומכח זה גם הידועה בציבור, היו ברי רשות בדירה, רשות אותה ניתן להפסיק בכל עת. עם זאת, הייתי ממליצה לפנות ליעוץ ולהציג את כל הפרטים המלאים בסוגיה זו, כדי שניתן יהיה לבחון את זכויותיו של כל אחד מהנוגעים בדבר (סבך, הורייך והידועה בציבור). בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים