תבקשו פסק דין הצהרתי,עם כל היורשים ומומחה לדין אמר

  • האם חייבים להשתמש בצוואה?
    משה | 01/08/2009 22:00

    שלום, לסבי (שנפטר לפני יותר מ-20 שנה) הייתה צוואה שנערכה בארה"ב, אולם כעת, כאשר היורשים מבקשים להוציא צו ירושה/קיום צוואה אין מצליחים למצוא את הצוואה. כל היורשים בזמנו קראו את הצוואה ומסכימים עליה (חלוקת הירושה שצוין בה זהה לחוק הישראלי והאמריקאי). האם במקרה זה ניתן להוציא רק צו ירושה או שצריך (לא ברור איך) לאתר את הצוואה? תודה, משה

    • תבקשו פסק דין הצהרתי,עם כל היורשים ומומחה לדין אמר
      שקד | 02/08/2009 11:23

      לדעתי גשו לבימ"ש לקבלת פסק דין בצהרתי לטענתכם\אח"כ תגישו בקשה לצו ירושה עם פסק דין הצהרתי כי כך היה תוכן הצוואה. ומוות דעת מומחה לדין אמריקאי.בהצלחה

    • מה עושים כשלא מוצאים את הצוואה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/08/2009 16:09

      משה שלום, כיוון שלדבריך הוראות הצוואה שאבדה זהות להוראות חוק הירושה, הרי שאין כל הבדל אם העזבון יחולק עפ"י צו ירושה, בהתאם לחוק הירושה, או אילו היה מחולק עפ"י צוואה, אשר היתה קובעת חלוקה זהה. לפיכך, הייתי ממליצה להגיש בקשה לצו ירושה, אליה יצורף תצהיר של כל היורשים עפ"י דין, כי ידוע להם שהיתה צוואה, שאבדה, שהוראותיה היו זהות לחוק הירושה, ולפיכך מוגשת הבקשה לצו ירושה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים