מכירת חלק בנכס משותף

  • חלוקת רכוש
    דוד | 26/07/2009 17:46

    שלום רב האם ישנה אפשרות לשותף בדירה המשותפת (הדירה משותפת לבני זוג העומדים לפני גירושין) להעביר את חלקו בדירה לאדם שלישי מבלי ידיעת או הסכמת השותף (למשל הבעל) ובכך להבריח את החלק הרשום על שמו לאדם אחר?(ישנה סיבה טובה מדוע אחד הצדדים אינו מוכן שהחלק של צד שני ימכר לאדם אחר בשלב זה). אם כן האם יש דרך לעצור את זה?

    • מכירת חלק בנכס משותף
      עו"ד מיקי שיפמן | 26/07/2009 18:13

      שלום רב לכאורה אין מניעה שאדם ימכור חלקו בנכס לאדם אחר. רצוי לבדוק את הענין עם עו"ד כי יתכן ויש ענין שונה במקרה שלך , אם מבחינה רישומית של הנכס ואם מבחינה אחרת (קדימות/עדיפות ע"פ צד ג'). בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר