כספים בבנק - ירושה- דיני משפחה

  • כספים בבנק
    מיכל | 16/07/2009 16:11

    אם רוצים לברר מהם הכספים שהיו לנפטר בבנק - איך עושים זאת? האם צריך למנות מנהל עזבון לשם כך ואם כן מי יכול להיות מנהל העיזבון? היורשים? עו"ד

    • כספים בבנק - ירושה- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 16/07/2009 20:52

      שלום רב יש להוציא צו ירושה ועם הצו לפנות לכל מוסד בנקאי/כלכלי ולקבל את המידע. לא חייבים מנהל עזבון. אפשר להחליט מי יהיה מנהל העזבון ולפנות לבימ"ש שיאשר זאת. אם ישנה צוואה למוריש צריך לבדוק אם החליט בצוואה מי יהיה מנהל עזבונו. בכל מקרה צריך את הסכמת האדם לשמש בתפקיד זה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר