אישור הסכם בין ידועים בציבור - דיני משפחה

  • דחוף!!! אישור הסכם בבית המשפט
    תומר | 15/07/2009 16:33

    שלום רב. ברצוני לאשר "הסכם לחיים משותפים" שנכרת בין ידועים בציבור, בבית משפט לענייני משפחה. מה עלי לעשות? האם מגישים בקשה לאישור ההסכם בצירוף העתק ההסכם החתום? האם חייב להתקיים דיון בטרם יאושר ההסכם? ידוע לי כי מאחר ומדובר בידועים בציבור, אין "חובה" לאשר את ההסכם בביהמ"ש אולם בכל זאת ברצוני לעשות זאת. תודה מראש על תגובתכם המהירה.

    • אישור הסכם בין ידועים בציבור - דיני משפחה
      עו"ד ויקטוריה גלפנד | 15/07/2009 23:11

      תומר שלום, ההליך הינו הגשת בקשה לאשר את ההסכם בין ידועים בציבור, בצירוף העתק מקורי מההסכם החתום. בתוך כשבועיים-שלושה (זמן ממוצע) יזמינו אתכם לדיון קצר בבית המשפט, שבמהלכו יבקש השופט להתרשם האם ערכתם את ההסכם מתוך הבנה של משמעויותיו ומתוך רצון חופשי. באותו דיון, יינתן תוקף של פסק דין להסכם. בברכה, ויקטוריה גלפנד, עו"ד לדיני משפחה

    • אישור הסכם ממון של ידועים בציבור - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 16/07/2009 00:08

      תומר שלום, מומלץ מאוד לאשר את ההסכם בביהמ"ש. עליך להגיש בקשה לאישור ההסכם + לצרף עותק מההסכם החתום + לשלם אגרה. אתם תזומנו לדיון אחד, בו יבחן ביהמ"ש האם ההסכם ברור, נחתם מרצון וכו', ויאשרו במקום. בהצלחה ובברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים