חלקות דירת מגורים - דיני משפחה

  • דירת חדר קנויה שלא ניתן לגור בה בשל גודלה הושכרה
    יעל | 08/07/2009 03:00

    ובמקומה שכרתי דירה גדולה יותר המתאימה למשפחה בת 3 נפשות. דינה כאשר נפרדים הוא חלוקה(היא רשומה ע"ש 2 בני הזוג) איך מתנהלת הפרוצדורה? האם ניתן לעכב מכירתה? בן הזוג אינו משלם מזונות ואינני יכולה לשלם את דמי השכירות עבור הדירה הגדולה. ובנוסף אני משלמת על דירת החדר משכנתא לבד מאז הפרידה. אם אגור בה האם זה יכול לעכב את רוע הגזרה. מדובר בדירת ירושה שלי שנרשמה גם ע"ש הבעל.

    • חלקות דירת מגורים - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 09/07/2009 11:47

      יעל שלום רב. יש כמה אפשרויות אפשרות אחת שהיא שתמכרי את דירת המגורים ותחלקי את התמורה שווה בשווה אפשרות אחרת היא הסכמה עם הצד השני שהוא יעביר את חלקו בדירה אליך תמורה להפחתה מסויימת במזונות. אפשרות שלישית היא מכירת הדירה ועיקול הכספים שהאב צריך לקבל להבטחת תשלום מזונות. אפשרות רביעית היא לקבל צו שאינו מאפשר למכור את הדירה. האפשרויות הן רבות ומגוונות. חשוב לקבוע אסטרטגית מה נכון בעבורך לעשות בברכה גיל שחף, עו"ד