מענה לשאלותיך

  • נישואין קצרים
    רונן | 24/06/2009 13:57

    בן, 44, נשוי 3 שנים ללא ילדים (עברנו טיפולי פוריות, במהלך הטיפולים רעייתי נכנס להריון, אולם בבדיקות שערכנו נמצא כי לעובר יש תסמונת דאון, החלטנו לבצע הפלה), אשתי בנפרד הגישה תביעה לפירוק שותפות בבית המשפט לענייני משפחה, בקשתי נבשצע את הגירושין אצל מגשר הלכנו למגשר תוך התחייבות לא לבצע צעדים חד צדדיים, לפסוף היא הפרה את התחייבותה ופנתה לבית המשפט לענייני משפחה, מס' שאלות לי כדלקמן: 1. יש לי דירה על שמי לפני החתונה, והיא לא הדורשת בה דבר. 2. רכשנו דירה משותפת בהסכמה שכל אחד יביא חצי מהסכום, לה יש חשבון בארה"ב שהיא הכניסה אותי שותף מלא בו, אולם לאחר שרכשנו דירה ושלמתי את חלקי היא סירבה לשלם את חלקה, לאחר שכנועים היא שילמה שליש ואני נאצלתי לקחת הלוואות מאבא ואח, וכמו כן מפיצויים שקיבלתי למימון ההפרש. ביום שהודיעו לנו שמקבלים את הדירה היא עזבה את הבית ופנתה לבית המשפט לענייני משפחה לפירוש שותפות. האם ניתן הדירה נרשמה חמישים חמישים והיא דורשת חצי, האם בסמכות בית המשפט לאור האמור לחלק שונה בהתאם לנסיבות? האם בחשבון האמריאי שלה שאני שוטף מגיע לי חצי מהכספים ? (הכספים הם ירושה מסבא שלה). בנוסף, עבדתי בחברת תקשורת במשך 21 שנה וקבלתי פיצויים מוגדלים עם עזיבתי, האם היא זכאית לחצי או לחלק היחסי של נישואינו ? והאים היא זכאית לחלק היחסי של 100 ולא של 250 אחוז, כמו כן, האם היא זכאית ל פידיון 80 ימי חופשה שנצברו במהלך השנים?. בארץ לכל אחד חשבון פרטי שלו, אולם שהתחתנו הכנסתי אותה לאחשבון כדי להפקיד את התנות ובהזדמנות הראשונה היא יצאה (לאחר 8 חודשים), האם היא זכאית לכספים שקבלתי פיצויים וכל מה שנמצא בחשבוני ? לגבי קופות יש לי בחשבון קופות גמל שפדיתי במהלך הנישואין ונצמאי בחשבון שלי, הקופות ברובן בתקופת רווקותי חלק קטנטן בתקופת הנישואין, האם גם כאן החלוקה היא יחסית לתקופת הנישואין? מקווה שלא העמסתי אודה לתשובתכם

    • מענה לשאלותיך
      עו"ד מיקי שיפמן | 24/06/2009 20:58

      שלום רב הפורום אינו מיועד לשאלות כה רבות כפי ששאלת. עליך לקבל יעוץ מקיף אצל עו"ד מומחה לדיני משפחה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר