סמכות ביה"ד בענין גירושין

  • שאלה בנוגע למירוץ סמכויות
    מתגרש | 24/06/2009 13:08

    רעייתי בנפרד הגישה בקשה לפירוק שותפות בבית המשפט לענייני משפחה, הדיון מתנהל בימים אלה בבית המשפט הנ"ל. במקביל פנתה רעייתי לבית הדין הרבני לקבלת גט, האם יש באפשרותה לעשות זאת או שמרגע שהחל התהליך בבית המשפת לענייני משפחה אין סמכות לבית הדין הרבני לדון בגט עד לסיום ההליך בבית המשפט לענייני משפחה. אודה ךתשובתכם

    • סמכות ביה"ד בענין גירושין
      עו"ד מיקי שיפמן | 24/06/2009 21:02

      שלום רב לביה"ד הרבני סמכות יחודית לדון בענייני גירושין ולכן התשובה לשאלתך היא שאין קשר בין הדברים, כלומר היא בהחלט תוכל לגשת לביה"ד ולבקש להתגרש וההליכים יתנהלו במקביל. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • תשובה
        עו"ד מירית ארביב ליא | 25/06/2009 10:21

        נושא הגירושין, קבלת גט- זהו נושא שרק ביה"ד הרבני רשאי לדון בו. במידה ועם התביעה לגירושין כורכים נושאים נוספים- ביה"ד קונה סמכות לדון גם בהם ואם לא כורכיעם, אזי ביהמ"ש לענייני משפחה יש סמכות לדון בהם. לפיכך נושא זה נקרא מרוץ סמכויות- היינו מי קונה הסמכות ראשון (למעט נושא גירושין )