מתנה ע"י הורה- דיני משפחה

  • שותף שלישי בדירת זוג
    מנשה | 14/06/2009 09:22

    שלום כאשר אני ואשתי רכשנו דירה אימי שילמה 42 % מהנכס תמורת חלקה בנכס (הדירה) ועלמנת שתגור בו. אימי לא נרשמה כשותפה בדירה ושילמה את חלקה בצ'ק בנקאי ישירות לקבלן. הדירה חולקה וחלק הוקצה לאימי (גרה בו כעשר שנים). לפני כשנה אימי החתימה אותנו על זיכרון דברים שהחלק שהיא גרה בו הוא שלה. נכון להיום אני ואישתי בדיוני גירושין, ואישתי לא מוכנה לחתום על חוזה העברה או לרשום אותה במינהל. שאלתי : אם תטען אישתי טענה שהכסף ששולם לקבלן ע"י אימי הוא מתנה לזוג הנשוי, האם יש לטענה זו סיכוי להתקבל? בזמנו אימי פנתה לעו"ד שינסח חוזה מתנה והציגה אותו לאישתי כדי שתבחן אותו, החוזה כמובן לא נחתם, האם הוא יכול לשמש בידה כטענה לכך שהחלק שניתן לאימי לגור בו הוא מתנה של הזוג לאימי או שבמידה ותודה שהחלק הזה בנכס הוא של אימי, אבל תטען שזה רק לעניין שאימי תוכל להחזיק בו ולא לעניין שתוכל להכריח את השותפים למכור את הדירה ולקבל את חלקה, האם אימי יכולה לטעון שחוזה המתנה הוא הליך פרוצדורלי רגיל כאשר מבקשים להעביר למישהו חלק בנכס והוא לא מוכיח על ויתור הזכות למכור את חלקה או ויתור להכריח את השותפים למכור את הדירה ולקבל חלקה הכספי בהתאם לחלקה בנכס? (ישנם מסמכים מפורטים על התשלום של אימי). האם ניתן לטעון על זיכרון הדברים שהוא נחתם שלא בכוונה? תודה רבה.

    • מתנה ע"י הורה- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 14/06/2009 21:24

      שלום רב בדר"כ זו הטענה הנטענת ובכל מקרה צריך להוכיח בפני ביהמ"ש מה באמת קרה האם האמא נתנה מתנה או שרכשה חלק והכוונה הייתה שתירשם כבעלים ע"פ הסכום ששילמה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר